Nyheder

3. december 2008

TORBEN HUSS NY VICEDIREKTØR I IFU OG IØ

Den 1. januar 2009 tiltræder Torben Huss som ny vicedirektør i de to investeringsfonde Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) og Investeringsfonden for Østlandene (IØ).

Torben Huss har de seneste 6 år været afdelingschef for fondenes Project Development Department, der arbejder med rådgivning, screening og investeringer i nye projekter.

Torben Huss er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har en ph.d. i international økonomi fra Copenhagen Business School.

Fondenes formål er at rådgive og investere med danske virksomheder i udviklings- og østlandene, for derigennem at øge den økonomiske vækst og forbedre udviklingen i disse lande. IFU og IØ fungerer på markedsvilkår.

I de senere år har IFU øget indsatsen i Afrika, og fremover vil der også blive sat større fokus på klima- og energiinvesteringer i udviklingslandene. I forhold til Afrika er det lykkedes at øge investeringerne, så de nu udgør over en tredjedel af IFU’s samlede investeringer. Samtidig er indtjeningen steget markant.

– Jeg ser frem til at begynde som vicedirektør, hvor jeg fortsat vil arbejde for at øge vores investeringer i Afrika og bidrage til, at danske virksomheder udnytter de gode forretningsmuligheder, der er i udviklingslandene, siger Torben Huss.

– Det er også klart min ambition, at vi skal fortsætte den positive udvikling i vores indtjening, samtidig med at vi holder blikket stift rettet mod at forbedre udviklingen i de lande, vi investerer i, siger Torben Huss.

Torben Huss har en bred erfaring fra både ind og udland. Han har tidligere været ansat som ekspert i FN’s organisation for transnationale selskaber, UNCTC, der rådgiver udviklingslande om politik og regulering af udenlandske investeringer. Torben Huss har derudover været investeringschef i IØ og leder af IFU’s regionalkontor for Latinamerika i Mexico City.

Torben Huss er medlem af Advisory Board for Center on International Outsourcing på Copenhagen Business School og censor samme sted.

Privat bor Torben Huss i Charlottenlund. Han er gift med Helle Huss, der er Vice President i NNIT A/S. Sammen har de to børn, Cecilie på 17 og Christoffer på 12.

Yderligere oplysninger: Kommunikationschef Rune Nørgaard, telefon 33 63 75 60.

København, den 3. december 2008

Download denne tekst som pressemeddelelse i PDF: Pressemeddelelse: Torben Huss ny vicedirektør i IFU og IØ