Nyheder

21. november 2022

SØREN PETER ANDREASEN ER NY DEPUTY CEO I IFU

Søren Peter Andreasen tiltræder stillingen som ny Deputy CEO i IFU, Danmarks udviklingsfinansieringsinstitution, pr. 1. februar 2023. Han kommer til IFU med en omfattende baggrund inden for ledelse og strategi og har solid erfaring med udviklingsfinansiering.

“Jeg er glad for at byde Søren Peter Andreasen velkommen til IFU. Jeg er sikker på, at han som en del af IFU’s ledelse vil kunne give et stærkt og professionelt bidrag til den fortsatte udvikling af IFU som en best in class impact investor,” siger Torben Huss, CEO i IFU.

“Der er stor efterspørgsel efter finansiering til den private sektor, der kan understøtte udviklingslandene i at opfylde verdensmålene og håndtere klimaforandringerne. Med Søren Peter Andreasen som Deputy CEO vil IFU helt sikkert kunne styrke sin rolle som en førende investor med fokus på at skabe grønne, retfærdige og inkluderende samfund,” siger Michael Rasmussen, formand for IFU’s bestyrelse.

Søren Peter Andreasen er i øjeblikket CEO for EDFI, som er paraplyorganisationen for de europæiske udviklingsfinansieringsinstitutioner. Desuden fungerer han som formand for bestyrelsen for EDFI Management Company, der er specialiseret i at nytænke udviklingsfinansiering. Søren Peter Andreasen har også været medlem af Global Future Council om SDG-investeringer i regi af World Economic Forum.

“Jeg er stolt over at skulle begynde som Deputy CEO i IFU, der har en omfattende historik som betydende investor og er en pioner inden for mobilisering af privat finansiering gennem sine SDG investeringsfonde. Sammen med IFU’s dygtige medarbejdere er jeg sikker på, at vi kan udvikle IFU yderligere og styrke vores bidrag til at skabe bæredygtig udvikling i udviklingslandene,” siger Søren Peter Andreasen.

Søren Peter Andreasen har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og en kandidatgrad i public policy fra Harvard University. Han har tidligere arbejdet hos McKinsey & Company og var medstifter af Dalberg Global Development Advisers.