Nyheder

31. oktober 2014

SCANCOM VIETNAM VINDER CSR ABROAD PRIS

Scancom vinder prisen, fordi de gennem flere år har arbejdet intensivt med at gøre CSR til en integreret del af deres forretningsstrategi, hvor hensyn til miljø, mennesker og brug af materialer spiller en afgørende rolle.

På årets CSR Award show uddelte handels- og udviklingsminister Mogens Jensen CSR Abroad prisen til Scancom Vietnam. I sin tale lagde Mogens Jensen bl.a. vægt på, at: ”Scancom Vietnam vinder prisen, fordi virksomheden har arbejdet særlig konsekvent med at sikre overholdelsen af menneske- og arbejdstagerrettigheder og via et bonussystem skabt incitamenter til at procedurer og regler indenfor CSR bliver respekteret”. Derudover fremhævede Mogens Jensen både arbejdet med leverandørerne og den miljømæssige bæredygtighed.

– Det er fuldt fortjent, at Scancom vinder prisen, siger Tommy Thomsen, CEO i IFU og fortsætter:

– Vi har arbejdet sammen med Scancom gennem flere år, og de har hele vejen igennem bevist deres engagement omkring samfundsansvar og løbende udviklet deres indsats, så de i dag er et af de fremmeste eksempler på, at man kan drive en succesfuld virksomhed i et udviklingsland uden at gå på kompromis med sin etik og moral.

Scancom

Scancom er blandt verdens førende producenter af udendørs møbler, der er baseret på FSC certificeret træ. Virksomheden har hovedkontor og produktion i Vietnam samt yderligere produktion i Brasilien og Indonesien. I alt beskæftiger Scancom 35.000 personer, hvoraf 5.000 er ansat i virksomhedens egen produktion. Scancom har et omfattende CSR-program, der er en integreret del af forretningsstrategien. CSR-programmet omfatter også virksomhedens mange leverandører, der løbende bliver kontrolleret. Der arbejdes tæt sammen med fagforeningerne og der er indført et særligt bonussystem, der skal tilskynde til, at CSR-regler og -procedurer overholdes.

Prisen er indstiftet af UM og IFU

CSR Abroad prisen er indstiftet af Udenrigsministeriet og IFU, fordi de to organisationer gerne vil fremhæve danske virksomheder, der gør en særligt indsats for at fremme samfundsmæssig ansvarlighed i udviklingslande og vækstøkonomier.