Nyheder

11. maj 2020

INVESTERING PÅ 15 MIO. EURO BIDRAGER TIL OPFØRELSE AF TBILISIS FØRSTE LEED GOLD-CERTIFICEREDE HOTEL

Silk Road Group og IFU har indgået en aftale om at omdanne et af Tbilisis mest karakteristiske vartegn til et hotel med 220 værelser. Hotellet bliver LEED Gold-certificeret, og investeringen skal bidrage til at skabe arbejdspladser og fremme turismen i Georgien.

Silk Road Group har indgået en aftale med Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) om en investering på 15 mio. euro til at omdanne Tbilisis historiske post- og telegrafbygning til hotel. IFU finansierer investeringen via Danish SDG Investment Fund.

Hotellet med 220 værelser vil skabe 350 lokale arbejdspladser inden for hotelbranchen og sikre fremtiden for et af Tbilisis historiske vartegn. Det færdige hotel skal indeholde restaurant i stueetagen samt en tagterrasse, og hotellets store gårdhave skal omdannes til møde- og selskabsfaciliteter.

Arbejdet med at omdanne bygningen vil følge retningslinjerne for LEED Gold-miljøcertificering, og det vil blive den første bygning i Kaukasus, der opnår denne certificering.

Silk Road Group, som er en af Georgiens største koncerner vil også indgå finansieringsaftaler med lokale og internationale banker, inden istandsættelsen påbegyndes.

George Ramishvili, grundlægger og formand for Silk Road Group, udtaler:

“Jeg er glad for at kunne meddele, at vi har indgået en aftale med Danish SDG Investment Fund om en investering på 15 mio. euro i vores nyeste projekt, hvor vi vil istandsætte den ikoniske tidligere post- og telegrafbygning i hjertet af Tbilisi.

Vi har investeret i den georgiske hotelsektor siden 2007. Tiderne var svære dengang på grund af den verdensomspændende finanskrise og krigen i august 2008, men vores projekter viste sig at være holdbare.

Så nu er vi fulde af optimisme. Vi tror på turismens og hotelbranchens fremtid i Georgien. Vi er taknemlige for, at IFU viser tillid til Georgiens økonomi og især til vores telegrafprojekt i disse vanskelige tider. Jeg tror, det er et positivt tegn for hele vort land.”

IFU’s CEO, Torben Huss, udtaler:

”Vi er glade for at foretage investeringen, og vi ser frem til, at dette vartegn bliver omdannet til et moderne og bæredygtigt hotel, som skaber lokale arbejdspladser og kan bane vejen for yderligere turisme og forretning i Georgien.”

Post- og telegrafbygningen blev opført i 1970erne og er et af byens mest karakteristiske vartegn fra Sovjettiden. Omdannelsen til hotel er symbolsk for Georgiens voksende popularitet som en moderne turistdestination med over 5 millioner besøgende i 2019.

”Dette projekt er meget positivt for turismen i Georgien, som er blevet en integreret del af landets økonomi i de senere år. Det vil skabe lokale arbejdspladser og være en betydelig investering i lokalområdet på et meget udfordrende tidspunkt for økonomien.”

Natia Turnave, økonomiminitser i Georgien

Integrationen af LEED Gold miljøcertificering i istandsættelsen vil blive understøttet økonomisk af IFU’s Neighbourhood Energy Investment Facility.

Investment Director i IFU, Klaus Prebensen, som har stået i spidsen for transaktionen hos IFU, siger:

”Inddragelsen af LEED Gold viser vores ambition om at støtte lokal udvikling og samtidig tage hensyn til miljøet, hvilket er integreret i verdensmålene og en hovedprioritet for IFU og Danish SDG Investment Fund.”

Bygningen ligger midt i Tbilisi på Rustaveli Avenue og vil supplere Silk Road Group’s andre ejendomme på Republic Square. Hotellet kommer til at ligge tæt ved Radisson Blu Iveria, som også ejes af Silk Road Group, og det er afgørende, for at pladsen kan udvikle sig til at blive et førende turistområde.