Nyheder

16. november 2022

IFU SÆLGER SARAF FOODS

IFU har solgt sine aktier i Saraf Foods. Virksomheden producerer og sælger fryse- og lufttørrede fødevarer, baseret på leverancer fra lokale landmænd. IFU’s investering blev foretaget på vegne af Landbrugsinvesteringsfonden, som er en offentlig-privat fond baseret på indskud fra større danske pensionsselskaber.

I 2018 og 2019 investerede IFU 17 mio. kr. i Saraf Foods Limited, en indisk producent af luft- og frysetørret frugt, grøntsager, krydderier, urter, spirer, linser, kylling og en række andre ingredienser. Saraf Foods produkter bliver solgt i Indien og Europa.

Provenuet fra IFU’s investering blev brugt til at øge virksomhedens omsætning ved at etablere nye produktionslinjer og udvide med IQF og lufttørring af bl.a. frugt og grøntsager.

Leverancerne til produktionen kommer fra hundredevis af lokale landmænd, og Saraf Foods hjælper landmændene med at dyrke afgrøder ud fra bæredygtige metoder, der beskytter miljøet, folkesundheden, lokalsamfund og dyrevelfærd.

Investeringen i Saraf Foods blev foretaget på vegne af Landbrugsinvesteringsfonden, der blev oprettet som et offentligt-privat samarbejde for at støtte private virksomheder inden for bæredygtig fødevareproduktion i udviklingslande og vækstmarkeder.

Saraf er nu blevet solgt til Roha Dyechem.

”Vores investering i Saraf Foods har tjent sit formål ved at virksomheden har øget sin omsætning og haft en positiv indflydelse på forretnings- og levevilkår for hundredevis af lokale landmænd i Indien. Vi er glade for at sælge vores aktier til Roha Dyechem, som vi mener er i stand til at tage Saraf Foods til det næste niveau,” siger Rohit Goyal, Investent Director i IFU.