Nyheder

6. juli 2021

IFU FORTSÆTTER STØTTE TIL GENDER LENS INVESTING GENNEM NYT GLOBALT INITIATIV

IFU har tilsluttet sig 2XCollaborative, som skal udbrede investeringer med et ligestillings- og sundhedsperspektiv til endnu flere kommercielle investorer. Initiativet støttes af nogle af de største virksomheder på investeringsområdet.

IFU er medlem af 2X Challenge, som blev etableret i 2018 af en gruppe udviklingsfinansieringsinstitutioner, og tilslutter sig nu udvidelsen, 2XCollaborative, som lanceres af medlemmerne af 2X Challenge og en række multilaterale udviklingsbanker. Mellem 2018 og 2020 rejste 2X Challenge USD 7 milliarder til investeringer med et ligestillings- og sundhedsperspektiv (såkaldt gender lens investing), og med det nye initiativ er målet at rejse yderligere USD 15 milliarder over de næste to år.

2XCollaborative er baseret på medlemskab, og formålet er at udbrede principperne for gender lens investing til en større gruppe af kommercielle investorer. Initiativet boostes af Investment Leadership Network (ILN), der har 14 medlemmer og administrerer aktiver for mere end USD 5 billioner, og som nu udtrykker deres støtte til 2XCollaborative. Partnerskabet med ILN forventes at kunne mobilisere et yderligere kapitalbidrag til gender lens investing. GenderSmart er en anden vigtig partner, som fungerer som one-stop shop for gender lens investing.

”I IFU er vi stolte af, at gender lens investing nu vokser yderligere med denne partnerudvidelse i 2XCollaborative, og vi vil fortsat arbejde aktivt med vores pipeline og portefølje for yderligere at øge fokus på investeringer med et ligestillings- og sundhedsperspektiv og dermed støtte kvinder som en del af vores investeringers udviklingseffekter.”
Birgitte Bang Nielsen, Sustainability Director i IFU.

Det bliver mere og mere tydeligt, at man ved at identificere effektive metoder til at støtte kvindelige entreprenører, ledere, medarbejdere og forbrugere kan øge ligestilling, mindske fattigdom og fremme inkluderende økonomisk vækst.

2XCollaborative vil bringe investorer sammen, som kan udrulle kapital til gender lens investing. Medlemmerne får blandt andet adgang til et netværk af mulige samarbejdspartnere, fælles investeringsplatforme, træningsmuligheder og nye investeringsredskaber.