Nyheder

20. november 2012

FYNBLOEM VINDER IFU’S CSR PRIS

FynBloem, der producerer blomster i Sydafrika, vinder IFU’s CSR pris 2012. Virksomheden og den danske partner modtog prisen i forbindelse med CSR Awards, der blev afholdt i Sønderborg.

Årets vinder af IFU’s pris ”CSR Investment” er FynBloem.

I motivationen for at give årets pris til FynBloem har dommerkomiteen lagt vægt på, at FynBloem er en virksomhed med en god vækst, et imponerende arbejde med klima og miljøforhold, et fantastisk og smittende engagement, der samtidig sørger for at gøre deres medarbejdere dygtigere.

Det var også de ord, som udviklingsminister Christian Friis Bach benyttede, da han annoncerede vinderen på CSR Awards.

Ministeren fremhævede derudover, at virksomhedens indsats i forhold til CSR er solidt forankret i alle beslutninger, og at samtlige medarbejdere inddrages via medarbejderudvalg, der har fokus på blandt andet arbejdsmiljø, sikkerhed, ligebehandling samt miljø og natur.

Reduktion i CO2-bidrag med op til 98 procent

FynBloem fik også prisen, fordi virksomheden arbejder målrettet med at reducere energiforbruget både til produktion og transport.

Det giver sig udslag i, at de nybyggede produktionsfaciliteter udnytter lyset optimalt, og at der benyttes elektricitet fra solpaneler til både lys og køling. Fremover planlægger FynBloem også at transportere blomster til oversøiske kunder via søtransport i stedet for fly. Det reducerer CO2-emissionen fra transport med op til 98 procent.

Glade vindere

Den danske partner Laurits Møller Larsen fra Larsen A/S, der dyrker juletræer på Fyn, og to medarbejdere fra virksomheden i Sydafrika modtog prisen, der blev overrakt af IFU’s CSR-chef Birgitte Bang Nielsen.

Noah Chinyanga, der er markarbejder i FynBloem, holdt takketalen på vegne af virksomheden og sagde blandt andet, at det er vigtigt for FynBloem at sætte mål for CSR-arbejdet og få alle medarbejdere involveret. Inddragelse og medbestemmelse skaber både team spirit og engagement.