Nyheder

16. februar 2017

DYNATEST EKSPANDERER I LATINAMERIKA MED HJÆLP FRA IFU

IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande har underskrevet en finansieringsaftale med den danske ingeniørvirksomhed Dynatest, der vil udvide sin forretning indenfor infrastruktur i Latinamerika.

Udbygning i infrastruktur er i øjeblikket en topprioritet i Latinamerika, og der investeres derfor tungt i projekter på tværs af kontinentet, som især skal udvikle veje og lufthavne. I 2016 lancerede den colombianske regering et infrastrukturprogram til en samlet værdi af 24 milliarder US-dollar, der forventes at skabe yderligere knap 6.000 kilometer veje gennem tre bølger af offentlig-private partnerskaber. Andre latinamerikanske lande følger trop, og det forventes, at infrastruktursektoren i Latinamerika vil vokse kraftigt i de kommende år.

Udviklingen åbner store muligheder for danske virksomheder, der med den rigtige strategi kan positionere sig til at høste fordelene ved de nye og kommende investeringsprogrammer. Dynatest er netop sådan en virksomhed.

Dynatest blev grundlagt i 1976 og er i dag en højt specialiseret producent og udvikler af udstyr og softwareprogrammer til test af vejbelægning og er derudover den førende globale leverandør af service og udstyr indenfor området.

Dynatest har allerede etableret salgskontorer i Colombia, Peru og Chile. Den nye investering skal medvirke til at konsolidere virksomhedens position, øge den lokale tilgængelighed af avanceret vejteknisk udstyr samt øge salg af udstyr og ydelser på både etablerede og nye markeder. De højkvalitetsprodukter, som den danske frontløber sælger, vil forbedre infrastrukturelle standarder på et kontinent, som historisk har haltet bagefter andre udviklingslande, når det gælder infrastruktur og vejbelægning.

– IFU og Dynatests samarbejde i Latinamerika vil øge potentialet for succes i de kommende år, og vi ser meget frem til gennemføre denne rejse sammen, siger Christian Lanng Nielsen, CEO i Dynatest.

Investeringen viser, hvordan IFU sammen med danske virksomheder kan bidrage til den latinamerikanske udvikling indenfor infrastruktur. IFU ser frem til at bidrage til ekspansion af Dynatests forretning i Latinamerika.

– Vi er meget tilfredse med, at vi kan bistå Dynatest i deres ekspansion i Latinamerika, og vi er klar til at rådgive og samarbejde med andre danske virksomheder, der har et forretningspotentiale i et af de latinamerikanske lande, siger Helle Bjerre, Vice President for Latinamerika i IFU.