Nyheder

11. september 2012

DE NOMINEREDE TIL IFU’S CSR-PRIS 2012 ER:

Vinderen af IFU’s CSR-pris 2012 offentligøres den 14. november ved CSR Awards, der afholdes i Sønderborg. Tre virksomheder er nomineret til at modtage prisen. De er: FynBloem, Danosha og Karen Blixen Camp.

IFU uddeler for anden gang prisen ”CSR Investment” til en dansk virksomhed, der som en del af deres forretningsstrategi gør en særlig indsats for bæredygtighed, miljø og mennesker i udviklingslande.

– Vi har indstiftet CSR Investment-prisen, fordi vi gerne vil sætte fokus på, at danske virksomheder både kan drive forretning og bidrage positivt til miljøet samt skabe økonomisk og social fremgang i udviklingslandene, siger Birgitte Bang Nielsen, der er CSR-chef i IFU.

IFU har nomineret tre danske virksomheder til CSR Investment-prisen. De bliver nu forelagt en uafhængig dommerkomité, der skal udpege vinderen. De tre virksomheder er:

FynBloem, Sydafrika

Danosha, Ukraine

Karen Blixen Camp, Kenya

Alle tre nominerede virksomheder har vist, at det er muligt at skabe synergi mellem kommerciel forretning og CSR. De har integreret bæredygtighed i deres forretningsstrategi og har samtidig engageret sig i de samfund, hvor de driver deres forretning.

FynBloem dyrker, plukker og emballerer Protea blomster, der er Sydafrikas nationalblomst. De sælges både lokalt i Sydafrika og eksporteres til oversøiske markeder. UN Global Compacts principper er en hjørnesten i forretningen, og CSR er solidt forankret i organisationen og en integreret del af beslutningsprocesserne. For eksempel indgår CSR-præstationen i aflønningen af både den enkelte medarbejder og af medarbejderteams.

Danosha der er den anden største svineproducent i Ukraine og driver en avanceret og effektiv svineproduktion, der følger de strengeste EU-standarder for miljø, arbejdsmiljø, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed. CSR er en integreret del af Danoshas forretningskoncept, og respekt og omsorg for mennesker, dyr og miljø er en af virksomhedens kerneværdier.

Karen Blixen Camp er en bæredygtig safari camp, der er stærkt involveret i beskyttelsen af det enestående Masai Mara økosystem og dets rige dyreliv. Campen ansætter lokale masaier, anvender grønne teknologier samt og anvender mest muligt affald til genbrug. KBC har blandt andet etableret en kokkeskole og en skovbrugsskole for unge masaier.

CSR Investment uddeles i forbindelse med CSR AWARDS, hvor cirka 1000 danske og internationale interessenter fra virksomheder, politik, organisationer og universiteter vil være tilstede. På CSR AWARDS, der afholdes den 13.-14. november 2012 i Sønderborg, uddeles i alt 12 CSR-priser.