Nyheder

12. august 2022

BANK I TANZANIA ETABLERER DATTERSELSKAB I DEN DEMOKRATISK REPUBLIK CONGO MED INVESTERING FRA IFU

Tanzanias største bank, CRDB Bank Plc, etablerer et datterselskab i Den Demokratiske Republik Congo, som skal styrke finansiel inklusion, øge adgangen til finansielle ydelser til SMV’er og kvinder samt understøtte grønne projekter.

Tanzanias førende bank, CRDB Bank Plc, etablerer et datterselskab i Den Demokratiske Republik Congo (DRC), finansieret med USD 30 millioner.

Investeringen er en del af CRDB Bank Groups ekspansionsplaner i regionen, som er målrettet det store østafrikanske marked. Datterselskabet i DRC, som vil blive placeret i det kommercielle knudepunkt Lubumbashi, forventes at påbegynde sine aktiviteter i andet halvår af 2022, og blev godkendt af Tanzanias Centralbank i maj 2021.

”DRC er et interessant marked for os, da det giver os en unik mulighed for at ændre folks levevilkår uden for Tanzanias grænser.”

Abdulmajid Nsekela, CEO & Managing Director i CRDB Bank Group.

CRDB har sikret sig Norfund og IFU som nye investorer. CRDB kommer til at eje 55% af aktierne og Norfund og IFU 22,5% hver.

”Vores medinvestorer giver os en unik fordel, da de har stort fokus på bæredygtighed og social udvikling,” siger Nsekela.

IFU investerer i finansielt bæredygtige virksomheder, som bidrager til den grønne omstilling og opbygningen af retfærdige og inkluderende samfund. Norfund prioriterer investeringer inden for fire områder, som følger FN’s verdensmål, nemlig ren energi, finansielle institutioner, grøn infrastruktur og skalerbare virksomheder.

”Vi er imponerede over CRDB’s engagement i bæredygtighed og ser vores partnerskab i denne udvidelse i DRC som en fantastisk mulighed for at fremme finansiel inklusion og bidrage til jobskabelse i et land, hvor flertallet af indbyggerne ikke har adgang til finansielle ydelser.”

Espen Froyn, Vice President i Norfund.

Morten Elkjær, Vice President i IFU, nævner, at CRDB Banks investeringer i programmer, som fremmer bæredygtighed inden for klimatilpasning på landbrugsområdet samt ren energi har gjort banken til en strategisk partner og en autoritet i branchen.

”Vores investeringer skal bidrage til den grønne omstilling, til fattigdomsbekæmpelse og mindre ulighed.”

Morten Elkjær, Vice President, Head of Financial Services, IFU.

Selskabet i DRC vil have særligt fokus på at styrke finansiel inklusion, øge adgangen til finansielle ydelser for SMV’er og kvinder og reducere CO2-udledningen via finansiering af grønne projekter.

CRDB er den første bank i Tanzania, som rykker ind i DRC, der er Tanzanias største handelspartner. Tanzanias handel med DRC omfatter blandt andet fødevarer og industrielt fremstillede varer. DRC anvender havnen i Dar es Salaam i forbindelse med import og eksport af varer. I 2019 underskrev Tanzania og DRC en bilateral aftale om etableringen af Standard Gauge Railway, som skal forbinde de to lande via Burundi.

DRC har et areal på størrelse med Vesteuropa og er det største land i Afrika syd for Sahara. Landet har enorme ressourcer, inklusive mineraler som kobolt og kobber, et stort vandenergipotentiale, store landbrugsområder, stor biodiversitet og verdens næststørste regnskov,

Befolkningen på 90 millioner mennesker udgør et stort marked for produkter og ydelser, hvilket gør DRC til et oplagt investeringsland i regionen. Landeprofilen giver store muligheder for at betjene mennesker i forskellige segmenter ved hjælp af CRDB’s integrerede forretningsmodel, der handler om inkluderende finansiering, som kan ændre menneskers levevilkår og understøtte iværksættere.

Datterselskabet i DRC bliver CRDB Bank Groups andet udenfor Tanzania, siden datterselskabet i Burundi blev lanceret i 2012.

CRDB Bank Plc
CRDB Bank Plc er en af ​​Østafrikas førende banker, som betjener privatkunder, mikrovirksomheder, SMV’er og større virksomheder. Banken tilbyder en bred vifte af ydelser såsom erhvervsudlån, kapitalforvaltning, forsikring, handelsfinansiering, syndikationer, fordelsordninger samt finansielle ydelser til landbrug og mikrofinansiering.

CRDB Bank er den første bank i Tanzania, som har fået tildelt en top-10 kreditvurdering blandt afrikanske banker af verdens mest anerkendte kreditvurderingsbureau, Moody’s Investors Services. CRDB Bank har en ”B1 stable outlook”-vurdering, som er den højeste vurdering opnået af en bank eller finansiel institution i Afrika syd for Sahara. CRDB Bank blev akkrediteret af UN Green Climate Fund i november 2019, og Global Finance udnævnte CRDB Bank til den bedste bank i Tanzania i 2020.

CRDB Bank har en stor udbredelse i Tanzania og Burundi med 4 millioner kunder, 268 afdelinger, 19.000 CRDB Wakala (små udbydere af udvalgte bankydelser), mere end 550 hæveautomater, over 1.500 købmænd, der tilbyder ydelser fra CRDB og et døgnåbent call-center. Få flere oplysninger på www.crdbbank.co.tz.