Nyheder

14. juni 2010

VM I FODBOLD BEGYNDER I DAG – IFU ER MED

For første gang afholdes VM i fodbold i Afrika. Det er i høj grad en anerkendelse af, at kontinentet er på vej frem både på fodboldbanen og på det økonomiske felt. Dansk erhvervsliv står dog ikke i kø for at investere i Sydafrika. IFU - Investeringsfonden for udviklingslande, der har investeret i Sydafrika siden 1995, vil gerne gøre opmærksom på de gode muligheder, der er for danske virksomheder i landet. Derfor lancerer IFU i dag et tema på fondens hjemmeside, der har fokus på Sydafrika og erhvervslivet.

– Interessen for Sydafrika er generelt ikke særlig stor i dansk erhvervsliv, og det er på trods af, at der faktisk er brug for mange af de kompetencer og den knowhow, som danske virksomheder har. Det gælder for eksempel inden for energi og energieffektivitet, vedvarende energi, infrastruktur, sundhed og almindelig produktion, siger IFU’s Head of Regional Office i Sydafrika Johnny Ohgrøn Hansen.

IFU har siden 1995 investeret med danske virksomheder i Sydafrika. I alt er det blevet til 29 investeringer, men der er plads til mange flere. Derfor lancerer IFU i dag et tema på fondens hjemmeside www.ifu.dk, der fortæller mere om Sydafrika og erhvervslivet. Derudover er der præsentation af et par danske virksomheder, der i dag arbejder i Sydafrika.

IFU’s formål er at skabe vækst og social fremgang i udviklingslandene. Det sker ved, at IFU tilbyder rådgivning og finansiering til danske virksomheder, der vil etablere sig i udviklingslandene. Rådgivningen er gratis, mens finansiering sker på kommercielle vilkår i form af aktiekapital, lån og garantier. I det nye tema om Sydafrika er det muligt at læse mere om, hvordan IFU arbejder.

IFU har i dag et regionalt kontor i Sydafrika, og lederen af kontoret, Johnny Ohgrøn Hansen, der har flere års erfaring med internationaliseringen af dansk erhvervsliv og har boet i Sydafrika de sidste syv år, står parat til at hjælpe danske virksomheder og medier, der vil vide mere.

Yderligere oplysninger: Kommunikationschef Rune Nørgaard, tlf. +45 33 63 75 60