Nyheder

24. oktober 2018

VINDPARK I MONGOILIET ER NU FORBUNDET TIL ELNETTET

Sainshand Salkhin Park LCC er blevet forbundet til det nationale elektricitetsnet i Mongoliet. De 25 Vestas vindmøller har en samlet kapacitet på 55 megawatt og forsyner nu nettet med bæredygtig strøm svarende til forbruget i 100.000 husstande. Den årlige CO2-besparelse er på mere end 200.000 tons.

Cirka 450 kilometer udenfor Ulaanbaatar i Gobi-ørkenen er der blevet rejst en ny vindmøllepark. Sainshand Salkhin Park LCC består af 25 V110 Vestas vindmøller og har en samlet kapacitet på 55 megawatt.

Vindparken blev forbundet til det natianale elektricitetsnet i september og leverer nu vedvarende energi til det nationale net svarende til forbruget i 100.000 husstande. Sammen med andre energiprojekter vil vindparken gøre Dornogobi aimag provinsen i stand til at forsyne byer som Sainshand og Zamiin Uud med vedvarende energi og eksportere overskuddet til nettet i det sydlige Gobi.

Mindsker CO2-udslip

Åbningsceremonien blev overværet af repræsentanter fra den mongolske regering, parlamentsmedlemmer, den tyske ambassadør, repræsentanter fra den franske ambassade, långivere, investorer og andre større partnere i projektet.

Den potentielle årlige CO2-besparelse er på 200.000 tons og understøtter dermed Mongoliets ambition om, at vedvarende energi skal udgøre 20 % af al energi i 2020 og 30 % i 2030. I dag kommer syv procent af al elektricitet i Mongoliet fra vedvarende energikilder, især vandkraft.

– Vi er glade for at have bidraget til finansieringen af vindparken Sainshand Salkhin, da det er et projekt, som vil komme det mongolske folk såvel som miljøet til gode, siger Torben Huss, acting CEO i Investeringsfonden for Udviklingslande.

Klimainvesteringsfonden har bidraget med finansiering

Sainshand Salkhin Park LCC er kun den tredje privatfinansierede vindpark i Mongoliet og er etableret af tyske Ferrostaal GmbH i samarbejde med det førende franske energiselskab Engie. Den samlede investering på 120 millioner dollars er finansieret af en række europæiske investorer og långivere, inklusiv EKF. Klimainvesteringsfonden, som er et offentligt-privat partnerskab administreret af IFU, har bidraget med 17 millioner dollars i aktiekapital.