Nyheder

13. oktober 2015

VINDEREN AF CSR ABROAD 2015 ER…

Danida, Eksportrådet og IFU’s pris går til mode- og tekstilvirksomheden Neutral, som udmærker sig ved sit vedholdende arbejde for at sikre bæredygtighed i hele værdikæden.

Prisen for CSR Abroad 2015 blev overrakt af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen d. 7. oktober i Spektrum, Vejle. Vinderen Neutral.com producerer bæredygtig mode og tekstil i Indien til det danske marked. De andre nominerede til CSR Abroad 2015 var Butler’s Choice og partnerskabet mellem Maersk Line og FairFishing.

Frontløber med de højeste bæredygtighedsstandarder

Juryen for CSR Abroad-prisen begrunder kåringen af vinderen med følgende, at Neutral har vist sig helt særligt vedholdende i sit arbejde for at sikre bæredygtighed i hele sin værdikæde og som frontløber i en meget vanskelig branche.

De har været til stede på produktionsstederne og overført viden om bæredygtighed til leverandørerne. Virksomheden arbejder med bæredygtighed i fuld skala og har en række af certificeringer, der dækker hele feltet. Neutral har bevist, at også små virksomheder kan være dagsordensættende og succesfuldt implementere de højeste bæredygtighedsstandarder i deres værdikæde.

Fokus på bæredygtighed i udviklingslande

CSR Abroad-prisen er indstiftet i fællesskab af Udenrigsministeriet og IFU, Investeringsfonden for Udviklingslande, og gives til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at fremme samfundsansvar og bæredygtig udvikling i et udviklingsland eller en vækstøkonomi. Virksomheden skal have vist, at god forretning og strategisk CSR kan gå hånd i hånd.

Virksomheden skal blandt andet vise, at den respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder samt miljøet, og at den arbejder mod korruption. Virksomheden vurderes i forhold til både UN Global Compact, og UN Guiding Principles for Business and Human Rights, med størrelse, forretningsmodel og omsætning taget i betragtning.

Læs mere om CSR Awards her.