Nyheder

15. november 2022

UKRAINSK FOND MED INVESTERING FRA IFU VINDER INTERNATIONAL IMPACT-PRIS

Horizon Capital har vundet den prestigefyldte Financial Times and International Finance Corporation Impact Award. Den ukrainske investeringsfond støttes finansielt af IFU med en forpligtelse på knap 45 mio. kr. til deres Fond III.

IFU har investeret i næsten 60 projekter i Ukraine. Horizon Capital’s Fund III er en af 14 investeringer, der stadig er en del af IFU’s aktive portefølje sammen med investeringer i vedvarende energi, fødevarer og produktion.

IFU lykønsker Horizon Capital med den prestigefyldte Financial Times and International Finance Corporation Transformational Business Award i Impact Investing-kategorien. Fund III blev især anerkendt for deres status som den største institutionelle investor i Ukraines hurtigt voksende it-sektor og deres skarpe fokus på at anspore iværksætteraktiviteter, herunder støtte til virksomheder ledet af kvinder, at skabe velkompenserede jobmuligheder og levere moderne, vigtige tjenester, der forbedrer livskvaliteten.

”Vi ønsker Horizon Capital tillykke med denne prestigefyldte pris. Den er velfortjent og en anerkendelse af det hårde arbejde og de imponerende resultater, som teamet har opnået i årenes løb.”

Olexiy Parkhomchuk, Investment Director og leder af IFU’s regionalkontor i Ukraine.

I 2018 gav IFU et investeringstilsagn på næsten 45 mio. kr. til Horizon Capital Fund III. Fonden har investeret i 14 virksomheder og har en betydelig udviklingseffekt med skabelsen af 24.000 arbejdspladser, inklusive 15.000 job til kvinder, for eksempel.