Nyheder

27. august 2013

TRE VIRKSOMHEDER NOMINERET TIL IFU INVESTMENT PRISEN 2013

IFU har nomineret Compact India, LM Wind Power India og ScanCom do Brasil til IFU Investment Prisen 2013, der gives til den mest bæredygtige danske investering i udviklingslande. IFU Investment Prisen 2013 uddeles i forbindelse med årets CSR Awards i Holstebro.

Tre virksomheder er nu nomineret til IFU Investment Prisen, der i år uddeles for tredje gang. Prisen gives til den mest bæredygtige danske investering i udviklingslande og er den eneste pris på årets CSR Awards, der har fokus på danske virksomheders CSR-arbejde uden for landets grænser.

De tre nominerede virksomheder er:

Compact India Pvt Ltd

LM Wind Power India

ScanCom do Brasil Ltda

Alle tre nominerede virksomheder har vist, at det er muligt at skabe synergi mellem kommerciel forretning og CSR ved at integrere bæredygtighed i deres forretningsplan og at engagere sig i de samfund, hvor de driver forretning.

De tre virksomheder er udpeget af en uafhængig dommerkomité, der også vælger den endelige vinder af IFU Investment Prisen 2013. Prisen uddeles af udviklingsminister Christian Friis Bach ved CSR Awards 2013.

Compact India er producent og leverandør af ”ready to use therapeutic food”, der bruges til behandling af verdens 150 – 200 mio. kronisk underernærede børn. Virksomheden har løbende fokus på at udvikle omkostningseffektive og innovative løsninger, hvilket bl.a. har ført til en pris-reduktion på 15 procent. Compact India arbejder strategisk med at minimere miljøbelastning og produktionsspild, ligesom virksomheden bidrager med anlæg til rensning af drikkevand samt kogeplader i de ansattes private hjem.

LM Wind Power Indias mål er at øge vindmøllevingers effektivitet og dermed styrke vindenergiens konkurrenceevne. Virksomheden udfører hvert kvartal en risikovurdering af bæredygtigheden, hvor udfordringer identificeres og løses. LM Wind Power har sammen med leverandører udviklet en low styrene emission gelcoat, der reducerer sundhedsskadelige emissioner med 50 procent. Der ydes tilskud til uddannelse og infrastruktur i lokalsamfundet.

ScanCom Do Brasil tørrer og forarbejder træ til produktion af havemøbler. Virksomheden er FSC og SA8000 certificeret. Alle leverandører skal leve op til virksomhedens code of conduct. Der er løbende fokus på miljø og arbejdsmiljø, der blandt andet har ført til en meget lav ulykkesfrekvens. Virksomheden støtter de ansattes uddannelse, og det laveste lønniveau er knap 40 procent højere end den lokale minimumsløn.