Nyheder

10. december 2018

TORBEN HUSS BLIVER NY ADMINISTRERENDE DIREKTØR I IFU

Regeringen har udpeget Torben Huss som ny administrerende direktør i IFU. Torben Huss tiltræder stillingen pr. 1. januar 2019.

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har fået ny administrerende direktør. Regeringen har udpeget nuværende Executive Vice President Torben Huss, der fra den 1. januar 2019 tiltræder stillingen.

IFU’s bestyrelsesformand Michael Rasmussen udtaler:

– Jeg er meget tilfreds med valget af Torben Huss som ny administrerende direktør. Torben Huss har en lang og solid erfaring med investeringer i udviklingslande. Samtidig har han spillet en afgørende rolle i IFU’s udvikling i de senere år, hvor det er lykkedes i samarbejde med private investorer at rejse flere nye fonde. Det gælder ikke mindst Danish SDG Investment Fund, der har et foreløbigt kapitaltilsagn på 4,1 mia. kr. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med Torben Huss, hvor vi i fællesskab skal sikre, at IFU’s investeringer i endnu højere grad bidrager til at realisere FN’s 17 verdensmål.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler:

IFU er inde i en markant udviklingsfase, og jeg er glad for, at Torben Huss har sagt ja til at stå i spidsen for IFU. I løbet af de seneste par år er IFU blevet en vigtig del af Danmarks udenrigs- og udviklingspolitiske værktøjskasse. Torben har været en uvurderlig drivkraft bag IFU’s vækst og udvikling, og jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde.

Administrerende direktør Torben Huss udtaler:

IFU er inde i en stærk udvikling, hvor vi sammen med private investorer og vores statslige ejere har fået styrket IFU’s rolle i den udviklingspolitiske indsats. Hvis vi skal nå FN’s verdensmål i 2030, er der brug for, at vi gør mere, og jeg ser derfor frem til fortsat at styrke og udvikle IFU i et tæt samarbejde med vores ejere, investorer, bestyrelse, fondens medarbejdere og øvrige stakeholders.

Om IFU

IFU – Investeringsfonden for Udviklingslande bidrager med risikovillig kapital og rådgivning til virksomheder, der ønsker at gøre forretning i udviklingslande i Afrika, Asien, Latinamerika og dele af Europa. Investeringerne sker på et kommercielt grundlag i form af aktiekapital og lån til projekter, der bidrager til at fremme den økonomiske og sociale udvikling i investeringslandene og styrke dansk erhvervslivs muligheder på nye vækstmarkeder.

IFU er fund manager for en række offentlige-private fonde som bl.a. Danish Climate Investment Fund, Danish Agribusiness Fund og Danish SDG Investment Fund.

IFU har i alt investeret i mere end 1.250 projekter i over 100 udviklingslande.  De samlede forventede investeringer i projekterne er på 185 mia. kr., hvoraf IFU har bidraget med 20 mia. kr. Projekterne har skabt og fastholdt omkring 1 million job, og i 2017 bidrog selskaberne med 2,8 mia. kr. i lokale selskabsskatter.