Nyheder

20. juni 2013

TOMMY THOMSEN BLIVER NY ADMINISTRERENDE DIREKTØR I IFU

Tommy Thomsen bliver ny administrerende direktør for IFU og IØ

Tommy-Thomsen.jpg

Regeringen har udpeget Tommy Thomsen til ny administrerende direktør for IFU og IØ. Tommy Thomsen kommer fra en stilling som administrerende direktør i Nordic Tankers. Herudover har han gennem en længere årrække haft topposter i A.P. Møller-Maersk.

IFU’s bestyrelsesformand Michael Rasmussen udtaler: ”Vi har fået en karismatisk og visionær person, som kan videreudvikle strategien og fremme den fortsatte udvikling af IFU’s aktiviteter. Tommy Thomsen vil med sin mangeårige erfaring som topleder i internationalt erhvervsliv, herunder fra arbejde i udviklingslande, kunne tilføre IFU dynamik og det rette lederskab i de kommende år.”

Udviklingsminister Christian Friis Bach udtaler: ”Med Tommy Thomsen får vi en stærk og erfaren erhvervsmand i spidsen for Danmarks innovative udviklingsfond. Det bliver til gavn for verdens udviklingslande, for danske virksomheder og for investorer. IFU er midt i en rivende udvikling med nye innovative fonde og samarbejder, og den høje vækst i en række udviklingslande skaber helt nye muligheder. De muligheder er jeg sikker på Tommy Thomsen, den nye direktion og de gode medarbejdere i IFU kan udnytte på bedste vis. Jeg ser frem til et endnu stærkere samarbejde med IFU.”

Administrerende direktør Tommy Thomsen udtaler: ”IFU er inde i en rivende udvikling og har et stort potentiale, som jeg glæder mig til at være med til at realisere. Samtidig er jeg tiltrukket af den opgave, der ligger i, at IFU er en investeringsfond, som skal skabe udviklingseffekter såvel som et markedsmæssigt afkast til investorerne. Og med de nye muligheder, som IFU har fået for at tiltrække private midler til forvaltning, ser jeg store og spændende udfordringer i det nye job, som jeg glæder mig til at løse sammen med IFU’s ledelse og dedikerede medarbejdere”.

Bestyrelsen har samtidig besluttet at udnævne vicedirektør Torben Huss til direktør og medlem af direktionen.

”Torben Huss har gennem årene ydet et stærkt bidrag til IFU’s centrale position i udviklingen af kommercielle projekter i udviklingslande i tæt samarbejde med dansk erhvervsliv. Tommy Thomsen og Torben Huss vil udgøre en stærk direktion, som sammen med IFU’s dygtige og kompetente medarbejdere vil kunne skabe øget værdi for samarbejdspartnere i ind -og udland,” udtaler bestyrelsesformand Michael Rasmussen.

Om IFU og IØ: IFU’s formål er at styrke erhvervsudvikling og økonomisk vækst i udviklingslandene i samarbejde med dansk erhvervsliv. Fonden rådgiver og investerer i joint ventures m.v. i udviklingslandene i samarbejde med danske virksomheder. IØ blev oprettet for at understøtte reformprocesserne i Central- og Østeuropa. Det blev i maj 2010 besluttet at afvikle IØ. Fondens bestyrelse og direktion behandler således ikke nye IØ-investeringer, men overvåger, at afviklingen foregår på en forsvarlig og økonomiske betryggende måde.

For yderligere information kontakt:

Formand for IFU, Michael Rasmussen, 33 63 75 00

Administrerende direktør Tommy Thomsen, 40 32 36 30

Direktør Ib Petersen, Udenrigsministeriet, 33 92 06 19

Direktør Torben Huss, IFU, 22 68 75 40

Download pressemeddelelse som pdf