Nyheder

6. januar 2011

TEKSTIL- OG BEKLÆDNINGSINDUSTRIEN VOKSER I VIETNAM

Tekstil- og beklædningsindustrien i Vietnam er vokset markant i de seneste 10 år, og forventningen er, at fremgangen fortsætter. I dag er tekstil og beklædningsindustrien den største eksportsektor i Vietnam, og lønomkostningerne er de næstlaveste i det østlige Asien.

Danske virksomheder inden for tekstil- og beklædningsbranchen får mulighed for at opleve udviklingen på tætteste hold, når den danske ambassade i Vietnam afholder et seminar i Hanoi fra den 28. marts – 2. april, hvor IFU – Investeringsfonden for udviklingslande også deltager.

IFU har næsten 20 års erfaring fra investeringer med danske virksomheder i Vietnam og er dermed den mest erfarne danske investor i landet. Fonden har investeret i knap 25 selskaber med et bredt udsnit af dansk erhvervsliv, herunder Carlsberg, ScanCom og Sunmark. IFU har også investeret inden for tekstilbranchen i landet.

– Vietnam er et interessant investeringsland for danske virksomheder. Der er høj økonomisk vækst, en stor og arbejdsom arbejdsstyrke, og dertil kommer, at vietnameserne oplever en stigende købekraft og derfor i større omfang efterspørger luksusvarer, siger Peter Schwalbe, afdelingschef i IFU.

IFU rådgiver danske virksomheder, der overvejer at etablere sig i udviklingslande og emerging markets, herunder i Vietnam. Fonden kan også bidrage med finansiering i form af aktiekapital og lån.

Du kan læse mere om Udenrigsministeriets seminar i Vietnam her.

Ønsker du mere information om IFU kan du kontakte afdelingschef Peter Schwalbe på telefon 33 63 75 45 eller investeringsrådgiver Kathrine Cecilie Schleisner på telefon 33 63 75 44