Nyheder

26. november 2008

STATSMINISTEREN BESØGER KAREN BLIXEN CAMP I KENYA

Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøgte i sidste uge Karen Blixen Camp i Kenya. Karen Blixen Camp er et dansk joint venture, som IFU har medfinansieret.

I yderkanten af Masai Mara Nationalpark i Kenya ligger Karen Blixen Camp. Camp’en er en teltlejr, men der er ikke meget dansk campingplads over den. Klimaet, udsigten til den afrikanske savanne, den store flod der løber igennem lejren og de mange dyr som løver, zebraer, elefanter og giraffer, der vandrer forbi, gør unægtelig en forskel. Men også teltene skiller sig ud. De er placeret på mahogniplatforme, de er møbleret og har både egen veranda, bad og toilet.

Da statsministeren besøgte Karen Blixen Camp var lederen af IFU’s regionale kontor i Kenya Brian Muggeridge Andersen med på turen. Han har bidraget til etablering af lejren i samarbejde med de to danske ejere Martin Sønderby Nielsen og Søren Rasmussen, der også er stifter og ejer af Albatros Rejser.

Formålet med statsministerens besøg var at se på, hvordan danske forretningsfolk og virksomheder på et kommercielt grundlag kan etablere sig i Afrika og samtidig bidrage positivt til en økonomisk og bæredygtig udvikling, der er til gavn for landets befolkning.

Forretningsidéen bag Karen Blixen Camp er at tilbyde skræddersyede safaripakker til mindre grupper på 12 – 18 gæster. I pakkerne indgår både ophold og ture rundt i nationalparken. Samtidig er der – helt i tråd med IFU’s CSR-politik – stor fokus på at sikre høje sociale og miljømæssige standarder i driften,

For eksempel forsøges det i størst muligt omfang at bruge materialer, varer og serviceydelser fra det lokale Masai samfund. Der er også fokus på brug af solenergi, vandopvarmning via gasgejsere, vandbesparende systemer og kølesystemer, der ikke bruger elektricitet.

Karen Blixen Camp tager sig samtidig ordentligt af deres medarbejdere, som tilbydes bolig, gratis lægeforsikring, oplæring og uddannelse samt en løn, der ligger over de nationale standarder.

Endelig engagerer virksomheden sig i det omkringliggende samfund og er blandt andet sammen med DANIDA involveret i et private-public-partnership, der har til formål at forbedre betingelserne på den lokale sundhedsklinik for eksempel med en barselsafdeling, forbedring af kostskolefaciliteter, affaldsbearbejdelse, adgang til mikrofinansiering og plantning af 110.000 træer.

IFU har i alt bidraget med 680.000 euro i form af lånekapital.

Læs mere om Karen Blixen Camp på www.karenblixencamp.com.