Nyheder

27. februar 2024

SMART JOULES MODTAGER FØRSTE INVESTERING FRA INDIA CLIMATE FINANCE INITIATIVE

IFU har indgået den første investeringsaftale i et grønt strategisk samarbejde mellem Indien og Danmark. Investeringen er foretaget i Smart Joules, som leverer energieffektive køleløsninger i Indien.

Det anslås, at mere end 60 procent af energibehovet i Indien anvendes til at afkøle eller opvarme bygninger. Fremover vil efterspørgslen stige voldsomt med en forventet ellevedobling frem mod 2038.

Smart Joules er en indisk virksomhed, etableret i 2014, som leverer køleløsninger til erhvervs- og industribygninger, der reducerer energiforbruget med mere end 20 procent. Ny finansiering fra IFU bidrager til,  Smart Joules kan udvide sin forretning.

I Indien er energieffektiviseringssektoren fortsat relativ ny. Derfor  er langfristede lån til den type virksomhed ikke tilgængelig i stor skala, hvorfor  lånefinansieringen fra IFU er et supplement til det nuværende marked.

“Vi er meget glade for at bidrage til udviklingen af Smart Joules, der har nogle gennemprøvede løsninger, som markant reducerer energiforbruget og CO2-udledningen fra køling af erhvervs- og industribygninger, der vokser hurtigt i antal,” siger Nitish Chawla, Investment Director hos IFU.

Første investering fra India Climate Finance Initiative
Danmark og Indien har indgået et grønt strategisk partnerskab, og IFU har modtaget et kapitalbidrag fra den danske stat til India Climate Finance Initiative. Investeringen i Smart Joules er den første, der er foretaget på baggrund af dette initiativ.

Den indiske regering ønsker øget energieffektivisering
I 2019 lancerede den indiske regering India Cooling Action Plan (ICAP), som har til formål at mindske behovet for køling af bygninger. Dette er i overensstemmelse med Smart Joules’ forretningsstrategi, hvilketskaber gode forretningsmuligheder i fremtiden.

I anledning af investeringen fra IFU, udtaler Arjun Gupta, Smart Joules’ grundlægger og administrerende direktør: “Vi er begejstrede for at være de første modtagere af en investering, og den kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt. I takt med at vi forbereder os på næste vækstfase, vil investeringen hjælpe os med at øge vores indflydelse og introducere JouleCOOL på tværs af nyere bygningsformater og brands og hjælpe dem med at nå deres bæredygtighedsmål. Jeg ser denne investering som en anerkendelse af vores engagement i at hjælpe Indien med at nå sine bæredygtighedsmål og en påskønnelse af den indflydelse, vi hidtil har haft.”

Smart Joules leverer primært køleløsninger til store hospitaler. Men i de kommende år ønsker virksomheden også at udvide deres løsninger til kontorbygninger, datacentre og industrianlæg.

Pay-as-you-save
Smart Joules har introduceret en “pay-as-you-save” model. Dermed er kunderne ikke forpligtet til at betale på forhånd, da de betaler med besparelserne fra Smart Joules’ løsning. Hvis Smart Joules ikke opfylder sin garanti, dækker de selv forskellen, hvilket betyder “nul risiko” for kunder, der ønsker at implementere energieffektiviseringsløsninger.

Dansk udstyr er en del af løsningen
En del af Smart Joules’ udstyr stammer fra danske virksomheder som Danfoss, Grundfos og Novenco, der i mange år har været førende inden for klimaløsninger og energieffektivisering.

Om India Climate Finance Initiative
I 2020 underskrev Danmark og Indien en grøn strategisk partnerskabsaftale. Formålet er at støtte Indiens grønne omstilling og styrke Danmarks engagement i Indien. I henhold til denne aftale har udviklingsministeren godkendt India Climate Finance Initiative, som er et øremærket kapitalbidrag på 200 mio. kr. til IFU.

Om Smart Joules
Smart Joules er Indiens førende virksomhed inden for energieffektivisering. Smart Joules blev etableret i 2014 og har været banebrydende med sin ”Cooling-as-a-Service”løsning, der er skabt med fokus på energieffektivisering. I løbet af de sidste ni år har Smart Joules bidraget til en besparelse på 230 millioner kWh energi svarende til INR 1,8 milliarder i energibesparelse og 0,16 millioner tons CO2-udledning. Smart Joules har samarbejdet med virksomheder inden for den indiske sundhedssektor som Apollo Hospitals, KIMS og Aster og vil snart involvere sig i hotelbranchen, hvor Le Meridien bliver første kunde.