Nyheder

21. februar 2023

SMÅBØNDER KONVERTERER TIL ØKOLOGI MED FINANSIERING FRA IFU

Suminter er en førende indisk virksomhed, der leverer, forarbejder og eksporterer økologiske og GMO-fri landbrugs- og fødevareprodukter til mere end 250 fødevarebrands. Producenterne er småbønder i Indien, Uganda og Filippinerne, som Suminter hjælper med at omlægge til certificeret økologisk dyrkning. Den nye finansiering skal bidrage til at fordoble antallet af småbønder til 180.000.

Suminter, et indisk B2B supply chain management selskab for økologiske landbrugsprodukter, har rejst 53 mio. USD i finansiering fra Morgan Stanley India Infrastructure og IFU. Investeringen bidrager til, at Suminter kan udvide sine aktiviteter yderligere. Finansieringen sikrer samtidig en delvis exit for de eksisterende investorer Nexus og Capricorn Investment Group.

Indien er en af ​​verdens største producenter af økologiske landbrugsprodukter[1] og produktionen vokser hurtigt på grund af gunstige klimaforhold, høje udbytter af økologiske produkter og understøttende lovgivningsmæssige rammer. Globale brands har konsekvent øget brugen af økologiske produkter for at opfylde deres bæredygtighedsmål. Med den indiske regerings fokus på bæredygtigt landbrug vil virksomheder som Suminter spille en afgørende rolle i at øge økologisk landbrugspraksis i Indien.

Suminter er allerede en integreret del af den økologiske værdikæde og servicerer mere end 250 fødevarebrands fordelt på over 20 lande i Nord- og Sydamerika og Europa, herunder flere af verdens største. Virksomheden leverer, forarbejder og eksporterer økologiske og GMO-fri produkter som sojabønner, bomuld, kokos, krydderier, oliefrø og sukker. Producenterne er småbønder, som Suminter hjælper med at omlægge til certificeret økologisk dyrkning. I øjeblikket har Suminter en base af småbønder på omkring 90.000 og over 175.000 hektar, som dyrkes  økologisk, primært i Indien, Filippinerne og Uganda. Kapitalforhøjelsen vil understøtte Suminters ambition om at fordoble antallet af producenter og hektarer i de kommende år.

Suminter arbejder med den tredobbelte bundlinje: Økonomisk ved at skaffe markedsadgang for småbønder samt opnå højere udbytte og prisfastsættelse samt lave inputomkostninger; miljømæssigt ved at fjerne kemikalier og reducere vandforbruget; og samfundsmæssigt ved at fremme fairtrade og støtte landbrugssamfund. Virksomheden har modtaget flere priser og anerkendes som markedsleder inden for vigtige råvarer.

IFU’s investering foretages på vegne af Danish SDG Investment Fund, der er baseret på kapitalindskud fra store danske pensionsselskaber og private investorer.

“Vi er glade for at byde Morgan Stanley og IFU velkommen som partnere og ser frem til at accelerere vores globale lederrolle inden for bæredygtigt landbrug. Suminter fortsætter med at udvide vores tilstedeværelse i forsyningskæden i Asien og Afrika og at betjene den globale kundebase, som i stigende grad efterspørger rene landbrugsprodukter efter pandemien.”

Sameer Vijaykumar Mehra, grundlægger og direktør i Suminter

“Vi er meget glade for at arbejde sammen med et dynamisk iværksætter- og ledelsesteam, der er kernen i økosystemet i indisk økologisk landbrug. Selskabet har været på en inspirerende rejse som en af de første til at arbejde inden for dette område. De har præsteret konsekvent i årenes løb, selv under corona-pandemien. Når det gælder markedsmuligheder, er økologisk landbrug stærkt underrepræsenteret. Vi mener, at Suminter vil spille en hovedrolle i skaleringen af denne industri, konsolidere sin førende markedsposition og fremme væksten inden for bæredygtige landbrugsmetoder,” siger Shyamsundar Gurumoorthy, Mananging Director and Co-Head i Morgan Stanley India Infrastructure.

“Suminter er frontløber inden for den økologiske forsyningskæde, og investeringen lever op til vores ambition om at skabe grønne, ligeværdige og inkluderende samfund. Omlægning af flere hektar til økologisk landbrug har en positiv indvirkning på miljøet, og det vil samtidig øge udbyttet og småbøndernes indkomst at overgå til økologisk produktion. Suminter har allerede et gennemprøvet koncept og en solid track record, og vi mener, at vores nye partnerskab kan videreudvikle forretningen og forbedre levevilkårene for flere småbønder i Asien og Afrika.”

Otto Vinther Christensen, Vice President for Agribusiness hos IFU.

Suminter er en af de største eksportører fra Asien og Afrika af økologisk og bæredygtigt dyrkede fødevarer og fibre. Virksomheden har et netværk på over 90.000 landmænd.  Suminter styrker landmændene ved at uddanne dem i økologiske landbrugsmetoder og fremme bæredygtige teknologier. Selskabet tilbyder også demonstration af bæredygtig frøbehandling, væksthuse, kompostering og skadedyrsbekæmpelse, som kan give landmændene det størst mulige udbytte af deres afgrøder gennem brug af naturlige og bæredygtige dyrkningsmetoder. Suminters processer sikrer økologisk integrering af alle deres produkter og de højeste fødevaresikkerhedsstandarder for deres kunder. Produktsortimentet omfatter certificerede økologiske krydderier, urter, sojafoder, kokos, oliefrø, bomuld, sukker, kakao og meget mere, og virksomheden har kunder i USA, Europa, Canada, Sydøstasien og diverse vækstmarkeder.

Morgan Stanley India Infrastructure er Morgan Stanley Infrastructure Partners indiske investeringsplatform for infrastruktur. Morgan Stanley Infrastructure Partners er en førende global infrastrukturinvesteringsplatform med kontorer i New York, London, Melbourne, Hong Kong, Amsterdam og Mumbai.

[1] Kilde: The World of Organic Agriculture: Statistics & Emerging Trends 2022 (https://www.fibl.org/fileadmin/documents/shop/1344-organic-world-2022.pdf accessed on 16-Sep-2022)