Nyheder

29. april 2016

SEX & SAMFUND OG IFU GÅR SAMMEN I NYT PARTNERSKAB

Sex & Samfund og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har i dag lanceret et nyt partnerskab, som sætter fokus på kvinders rettigheder og sundhed.

Sex & Samfund og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har i dag lanceret et nyt partnerskab, som sætter fokus på kvinders rettigheder og sundhed.

Målet er at IFU’s projektselskaber med fordel for både deres kvindelige medarbejdere og virksomhederne selv kan styrke kvinders rettigheder og sundhed. Igennem partnerskabet vil konkrete værktøjer blive udviklet til brug for IFU projektselskaber såvel som andre virksomheder til at fremme kvinders rettigheder og sundhed. Værktøjerne og projektets øvrige resultater vil blive delt ved en konference i Danmark senere i projektforløbet.

– Vi er utrolig glade for at indgå i dette nye partnerskab med en partner som IFU, som i den grad rækker bredt ud til projektselskaber i en lang række udviklingslande og sektorer, og som samtidig har så stor mulighed for at gøre en forskel for de kvindelige medarbejdere, siger Sex & Samfunds vicegeneralsekretær Tania Dethlefsen og fortsætter;

– Det er veldokumenteret, at investeringer i kvinder på arbejdsmarkedet både styrker virksomheders bundlinje, den enkelte kvinde, hendes familie og samfundet. Vi ved at 90 procent af en kvindes indtægt bliver geninvesteret i børnene og i familien, hvor det til sammenligning er 30-40 procent for mænds vedkommende.

Igennem partnerskabet, som vil løbe over de næste to år, er forventningerne dels at blive klogere på, hvad virksomheder allerede gør og med den viden motivere flere virksomheder til aktivt at iværksætte nye initiativer.

Ved at virksomheder er med til at forbedre kvinders sundhed og give dem viden om og adgang til prævention og familieplanlægning, forebygger man både uønskede graviditeter, nedbringer sygefraværet og øger fastholdelsen af kvindelige medarbejdere. Studier har vist at en investering på 1 USD giver 3 USD tilbage på bundlinjen.

– Med de nye ambitiøse bæredygtighedsmål, som er blevet søsat sidste år, står det klart at virksomheder også må spille en aktiv rolle, hvis de skal opfyldes inden 2030. Med dette partnerskab håber vi på at kunne tage et vigtigt skridt i at motivere IFUs projektselskaber til at bidrage særligt til mål 3 om sundhed og mål 5 om ligestilling og til at se, at dette er en win-win situation for både kvinder og virksomheder’ siger IFU’s direktør, Tommy Thomsen.