Nyheder

5. marts 2018

BIDRAGER MED FEM PROCENT AF GHANAS STRØMFORSYNING

IFU og Emerging Markets Power (Holdings) Limited (EMP) har underskrevet en investerings- og udviklingsaftale om EMP’s 90 MW vind- og solhybridprojekt i Osudoku ved Accra i Ghana.

Osudoku-projektet ligger 75 kilometer nordøst for Ghanas hovedstad Accra og omfatter 70 MW fra vindmøller og 20 MW fra solceller. Den nye investerings- og udviklingsaftale er indgået mellem IFU og EMP med Vestas som teknologipartner. IFU får en ejerandel på 30%. Partnerne vil sammen finansiere den videre udvikling og implementering af Osudoku-projektet, som indtil videre har opnået de fulde produktions- og miljøtilladelser.

Den samlede investering anslås til ca. 171 mio. USD, og det forventes, at projektet er i drift om to år.  Projektet har en fremragende placering pga. kombinationen af stærke vindforhold, åbent land og nem adgang til transmissionslinjer, og når det er færdigt, vil Osudoku kunne forsyne 300.000 husstande og give en CO2-besparelse på 110.000 millioner ton om året.

– Bæredygtig energi er altafgørende i håndteringen af klimaforandringer og strømforsyning til den fremtidige udvikling i Ghana. Osudoku vindpark vil spille en vigtig rolle, og vi mener, at dette nye partnerskab vil sikre en succesfuld implementering af projektet, siger Reik Haahr Müller, VP Climate Investments i IFU.

– Osudoku vindpark vil, når den er etableret, bidrage med op til 5% af Ghanas årlige elektricitetsbehov og hjælpe Ghana med at opnå sine mål for bæredygtig energi, samtidig med at kunderne tilbydes ren bæredygtig energi til en konkurrencedygtig pris. Vi er meget glade for at samarbejde med en så kompetent gruppe partnere om at levere dette projekt og støtte Ghana i den globale overgang til ren, naturligt forekommende elektricitet, siger Diarmuid Twomey, CEO i EMP.

Om EMP:

Emerging Markets Power (Holdings) Limited blev etableret i 2016 for at udvikle greenfield vind- og solprojekter i Afrika syd for Sahara og Sydøstasien. EMP beskæftiger 10 personer på sine kontorer i Irland, Ghana og Tanzania. EMP’s grundlæggere har mere end 80 års global udviklingserfaring. For yderligere oplysninger henvises til EMP’s hjemmeside http://www.emp.energy samt https://twitter.com/emp_africa.