UN Global Compact Self Assessment Tool, der blev lanceret i 2010, er et gratis online redskab, der giver virksomheder mulighed for at måle deres arbejde med Corporate Social Responsibility (CSR). Nu udgives en ny og forbedret udgave, der skal gøre arbejdet endnu nemmere for virksomhederne.
– Vi er stolte af at kunne præsentere en opdateret og forbedret version, som gør det endnu lettere for virksomheder at arbejde målrettet med at overholde UN Global Compact principper, siger Victor Kjær, som er vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.
Det er Erhvervsstyrelsen, der sammen med Dansk Industri, Institut for Menneskerettigheder, IFU – Investeringsfonden for udviklingslande og sekretariatet for UN Global Compact står bag online-værktøjet.
– Den her opdatering hjælper både nye virksomheder, der gerne vil arbejde med Global Compact, og de virksomheder, der allerede er godt i gang, siger konsulent i Dansk Industri Christine Jøker Lohmann.
Forbedringen består primært i en detaljeret managementfunktion, som giver overblik og vejledning i arbejdet med Global Compact principperne.
– Mange virksomheder spørger sig selv, hvad principperne i Global Compact rent faktisk betyder. Det her online-værktøj udfolder alle ti principper i en tjekliste med konkrete spørgsmål og indikatorer. Sammen med den nye managementfunktion kan virksomheder få klarlagt, hvor deres største udfordringer ligger – og hvordan de bedst muligt kan arbejde med dem, siger konsulent hos Institut for menneskerettigheder Cathrine Bloch Poulsen-Hansen.
– Ved at anvende Global Compact Self Assessment Tool kan virksomheder hurtigt få et overblik over, hvor de står stærkt, og hvor der er behov for en yderligere indsats. På den måde kan de målrette deres arbejde med de ti principper, siger CSR chef Birgitte Bang Nielsen fra Investeringsfonden for Udviklingslande.
Fakta om The Global Compact Self Assessment Tool:
- Siden lanceringen i 2010 har flere virksomheder fra hele verden benyttet sig af værktøjet, og den nye version er allerede blevet præsenteret for netværk og virksomheder i Egypten, Danmark og i Bruxelles
- De 10 principper bag Global Compact bliver konkretiseret ved hjælp af en tjekliste med spørgsmål og indikatorer
- Virksomhederne får mulighed for at analysere deres indsats og resultater målt mod the Global Compact
- Kan anvendes af alle virksomheder uanset størrelse og brancher
- Er gratis og tilgængelig online
The Global Compact Self Assessment Tool kan frit anvendes her:www.UNGCSA.org
Læs mere om UN Global Compact her: www.unglobalcompact.org
For yderligere information kontakt:
Dansk Industri: Christine Jøker Lohmann: cjni@di.dk
Investeringsfonden for Udviklingslande: Birgitte Bang Nielsen:bbn@ifu.dk
Erhvervsstyrelsen: Julie Villadsen, JulVil@erst.dk
Institut for Menneskerettigheder: Cathrine Bloch Poulsen-Hansen:cph@humanrights.dk