Nyheder

15. januar 2015

NY SMV-FACILITET SKAL ØGE SUCCES I UDVIKLINGSLANDE

Små og mellemstore virksomheder er ofte udfordret, når de investerer i udviklingslande. Nu skal en ny facilitet på 60 mio. kr. hjælpe dem til at opnå større succes. Faciliteten er etableret af Danida og IFU.

Udenrigsministeriet har i et samarbejde med Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) etableret IFU SMV Faciliteten, der kan fremme små og mellemstore danske virksomheders engagement i udviklingslande.

Regeringen ønsker, at danske små og mellemstore virksomheder bidrager mere til bæredygtig vækst og beskæftigelse i udviklingslande og har derfor bevilget 60 mio. kr. over tre år til at fremme kvalitet og bæredygtighed i små og mellemstore virksomheders investeringer i udviklingslande.

Små og mellemstore virksomheder udgør en stor del af dansk erhvervsliv, men virksomhederne mangler ofte de nødvendige ressourcer til at foretage investeringer på vanskelige markeder. Den nye IFU SMV Facilitet kan støtte enkelte virksomheders forberedelse og implementering af projekter, således at virksomhederne kan få den nødvendige professionelle sparring og assistance i de første vanskelige år af projektet.

Faciliteten fungerer som en integreret del af IFU’s arbejde med investeringer i udviklingslande, og danske SMV’er, der ønsker at gøre brug af støtten, skal derfor forud kunne godkendes i IFU’s normale appraisal procedurer.

Støtten skal supplere virksomhedens egen investering i kommercielt bæredygtige projekter og kan dække op til 50 procent af særligt afholdte omkostninger indenfor et maksimalt beløb på 1,5 mio. kr.

Det forventes, at IFU SMV Faciliteten er operationel fra 1. marts 2015.