Nyheder

21. juni 2023

NY INVESTERING BIDRAGER TIL GRØN FINANSIERING AF MIKROVIRKSOMHEDER, SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER I INDIEN

IFU har investeret 200 mio. kr. i UGRO Capital, som er en udlånsplatform for små virksomheder i Indien. Investeringen vil hjælpe UGRO Capital med at udvide deres forretning og øge fokus på at yde lån, der støtter den grønne omstilling. Investeringen er foretaget på vegne af Danish SDG Investment Fund, der er baseret på kapitalindskud fra store danske pensionsselskaber og private investorer.

Mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder er en af de stærkeste drivkræfter for økonomisk udvikling, innovation og beskæftigelse, men adgang til finansiering er ofte en kritisk barriere for, at disse virksomheder kan vækste. UGRO Capital er en indisk låneplatform for små virksomheder, der har brug for finansiering til at udvikle deres forretning samt skabe økonomisk vækst og nye jobmuligheder. Virksomheden har tæt på 46.000 kunder, en samlet låneportefølje på 5,1 mia. kr., mere end 1.700 medarbejdere og 98 filialer.

“Visionen med UGRO Capital var at etablere Indiens største finansieringsplatform for små virksomheder og kombinere styrkerne fra data og tech. Virksomheden blev Indiens første børsnoterede start-up i 2018. Dette er vores anden investeringsrunde, og vi har til hensigt at vinde 1 % af markedet med 1 million små virksomheder. Vores mål er at styrke forholdene for små virksomheder, og med en global udviklingsfinansieringsinstitution som IFU som partner vil vi kunne opnå dette hurtigere end forventet.”

Shachindra Nath, næstformand og administrerende direktør, UGRO Capital.

“Vi er meget tilfredse med at blive investor i UGRO Capital, som vi mener er en veldrevet og teknologisk avanceret finansiel institution, der har en solid indflydelse ved at yde erhvervslån til mindre virksomheder i Indien”, siger Deepa Hingorani, Senior Vice President i IFU.

IFU investerer 200 mio. kr. i aktiekapital for at hjælpe URGO Capital med at udvide deres forretning og øge deres impact. Indtil videre har UGRO støttet mere end 300.000 arbejdspladser.  Som en del af investeringen er det blevet aftalt at udvikle og implementere en strategi for klimafinansiering samt klimarelaterede låneprodukter, der skal understøtte den grønne omstilling.

“Et af IFU’s vigtigste strategiske mål er at hjælpe lande og virksomheder med at opbygge grønne og inkluderende samfund, som vil reducere emissionen af drivhusgas og forbedre modstandsdygtigheden over for klimaforandringer. Ved at udvikle en klimafinansieringsstrategi som en del af vores investering i UGRO Capital introducerer vi et nyt sæt instrumenter, der vil forbedre mulighederne for, at mindre virksomheder kan gøre deres aktiviteter grønnere og støtte den grønne omstilling i Indien,” siger Rohit Goyal, Investment Director i IFU.

Investeringen er også i tråd med det grønne strategiske partnerskab mellem Indien og Danmark, som blev underskrevet af premierminister Modi og statsminister Mette Frederiksen for to år siden. På den baggrund har IFU modtaget yderligere midler til at investere i klimarelaterede og grønne projekter i Indien.

”IFU har investeret i mere end 100 virksomheder i Indien, og vi har en prioriteret sektortilgang til vedvarende energi og grøn infrastruktur, finansielle tjenesteydelser, sundhedsydelser samt bæredygtige fødevarer med aktuelle investeringer, der repræsenterer alle sektorer i Indien. Indien forventes fortsat at være et vigtig investeringsmål for IFU i de kommende år.”

Deepa Hingorani, Senior Vice President, IFU.

Investeringen er foretaget på vegne af den danske SDG Investment Fund, som er et offentlig-privat partnerskab på 5 mia. kr., med opbakning fra store danske pensionsselskaber og private investorer.