Nyheder

3. juli 2023

NY INVESTERING STYRKER MIKROFINANSIERING I INDIEN

IFU har investeret 166 mio. kr. i Arohan Financial Services, som er en mikrofinansieringsinstitution, med omkring to millioner kunder i Indien. Kapitalen fra de nye investorer vil hjælpe virksomheden med at styrke sin forretning og betydning samt gøre de finansielle produkter grønnere. Investeringen er foretaget på vegne af Verdensmålsfonden, der er baseret på kapital fra store danske pensionsselskaber og private investorer.

Arohan Financial Services er en førende mikrofinansieringsinstitution i Indien, med omkring to millioner kunder, hvoraf mere end 98 % er kvinder. Virksomhedens aktiviteter er fordelt på 15 delstater og 250 distrikter.

Kapitalen fra de nye investorer, herunder IFU, vil blive brugt til at styrke virksomheden og øge effekten ved bl.a. at nå ud til fattige og sårbare kunder, der ikke tidligere har haft adgang til kredit.

“Vi er meget tilfredse med at blive investor i Arohan sammen med to ligesindede medinvestorer FMO og Nuveen og meget erfarne partnere. Virksomheden er en førende mikrofinansieringsinstitution i Indien, der har fokus på befolkningen i landdistrikterne, delstater med lav finansiel inklusion, og som dermed har skabt en stærk impact. Vi mener, at vores investering kan bidrage til, at Arohan kan styrke sin forretning og dermed hjælpe endnu flere mennesker i Indien med at øge deres indkomst og forbedre deres liv”, sagde Deepa Hingorani, Senior Vice President i IFU.

”Vi hos Arohan er glade for at kunne byde IFU velkommen som investor. Som en del af Aavishkaar Group fokuserer vi på at være en it-baseret, differentieret MFI med et stærkt fokus på ESG. Med COVID klart bag os, ser vi frem til at skalere forretning over de næste par år på dette prioriterede område for landet.” sagde Manoj Kumar Nambiar, MD Arohan

Fokus på den grønne omstilling

Arohan Vision 2027 er “at påvirke 20 millioner liv” gennem sine forretningsinitiativer. Den ambitiøse målsætning opnås gennem “Arohan Privilege”, en digital låneplatform for mikrofinansieringslånere, der er den første i sektoren, og som gør den fremtidsorienteret. Desuden vil selskabet indlede udviklingen af en klimastrategi, som vil omfatte initiativer omkring produkter, der er rettet mod adgang til vand og sanitet, lysapparater til hjemmet og forsikringer i forbindelse med f.eks. spørgsmål om modstandsdygtighed over for klimaændringer.

“IFU har et stærkt fokus på at skabe retfærdige og inkluderende samfund og samtidig fremme grøn omstilling. Derfor ser vi frem til at arbejde sammen med Arohan om at integrere produkter og tjenester inden for rammerne af investeringsstrategien, som kan hjælpe kunderne med at investere i klimasmarte produkter og tjenester og forbedre deres modstandsdygtighed over for klimaændringer, siger Nitish Chawla, Senior Investment Manager, IFU.

IFU investerer på vegne af den danske SDG Investment Fund

Investeringen i Arohan er foretaget på vegne af den danske SDG Investment Fund, som er et offentlig-privat partnerskab på 5 mia. kr., der er baseret på kapital fra store danske pensionsselskaber og private investorer.