Nyheder

4. juni 2021

NY INVESTERING BIDRAGER TIL GLOBAL TEA’S EKSPANSION I AFRIKA

På vegne af Danish SDG Investment Fund har IFU investeret i Global Tea, som er en te-, kaffe- og macademiavirksomhed. Global Tea beskæftiger et stort antal kvinder i Kenya og Malawi og understøtter tilværelsen for titusindvis af småfarmere i hele Østafrika. Investeringen bidrager til, at Global Tea kan fortsætte sine ekspansionsplaner i Afrika.

Si Advisers LLP (Si), IFU på vegne af Danish SDG Investment Fund og Proparco (privatsektordelen af det franske udviklingssamarbejde) har indgået en aftale om at yde vækstkapital til Global Tea & Commodities (Global Tea), som er en te-, kaffe- og macademiavirksomhed med aktiviteter i Kenya og Malawi.

Global Tea blev grundlagt som en handelsvirksomhed i 1992 af Executive Chairman Nadeem Ahmed og er siden vokset, så den inkluderer blanding af teer, kaffe og macademiaplantager i Østafrika. Her handler virksomheden med Østafrikas førende temærker, Kericho Gold og Baraka Chai. Global Tea er den foretrukne leverandør for flere multinationale virksomheder, og virksomhedens produkter findes i supermarkeder og på restauranter og hoteller over hele verden.

Støtter titusindvis af småfarmere
Global Tea beskæftiger et stort antal kvinder i Kenya og Malawi og understøtter levevilkårene  for titusindvis af småfarmere i hele regionen. Virksomhedens produkter er certificeret under Fair Trade og Rainforest Alliance.

Den nye investering skal anvendes til at bygge en ny pakkefabrik for te i Mombasa og understøtte gruppens ekspansionsplaner i Afrika.

Glad for at få IFU med som investor

”Vi er meget glade for det nye samarbejde med Si, IFU og Proparco. Global Tea’s dedikation til at skabe de bedste produkter har skabt en stigende efterspørgsel fra vores kunder, og vi ser frem til at investeringen vil skabe yderligere værdi i Kenya, og til at vokse yderligere i hele Afrika – skabe flere job, nye produkter og at kunne betjene vores kunder bedre. Vi er meget begejstrede for at få et så stærkt konsortium af investorer med på vores vækstrejse. Tilsagnet fra de to europæiske udviklingsfinansieringsinstitutioner kommer på baggrund af et lånetilsagn fra IFC.”

Nadeem Ahmed, Executive Charman, Global Tea & Commodities.

”Proparco har længe støttet væksten i landbrugssektoren i Østafrika for at styrke jobskabelse og bæredygtig udvikling. Gennem vores investering i Global Tea investerer vi i en fremtrædende regional virksomhed, som er kendt for sine høje kvalitet inden for te-, kaffe- og macademiaprodukter. Vi er stolte over at bidrage til deres ambitiøse vækststrategi, som vil gavne både småfarmere og forbrugere,” siger Tibor Asboth, Deputy Head of Equity – Africa & Middle East hos Proparco.

Ser frem til løfte Global Tea til næste niveau
”Vi er glade for at bidrage med vækstkapital til Global Tea, da virksomheden er et perfekt match med vores fokus på at fremme bæredygtige virksomheder i den afrikanske fødevaresektor. Virksomheden vil nu kunne udvide og øge sit aftryk ved bl.a. at skabe nye job og understøtte flere småfarmere, hvilket vil have en helt konkret indvirkning på menneskers liv. Vi ser frem til at løfte Gloabl Tea til næste niveau,” siger Thomas Hougaard, VP Sub-Saharan Africa hos IFU.

”Vi er meget glade for at arbejde sammen med Ahmed-familien og dette konsortium af førende investorer i Si’s første vækstinvestering i Afrika. Global Tea er virkelig en differentieret investeringsmulighed med en markedsførende produktportefølje, vertikalt integreret drift og et exceptionelt ledelsesteam,” siger Ameel Somani, CEO i Si.

Fremmer verdensmålene
Investeringen vil fremme verdensmål 2 og 8, som handler om at øge indkomsten for småskala fødevareproducenter og skabe anstændige job til flere mennesker.

Investorkonsortiet er blevet rådgivet af Trinity LLP, og Global Tea af Anjarwalla & Khanna, Stephenson Harwood og KPMG.

Transaktionens afslutning er underlagt myndighedsgodkendelser og andre sædvanlige betingelser.