Nyheder

6. april 2018

IFU INDGÅR AFTALE MED INTER-AMERICAN DEVELOPMENT BANK

IFU har underskrevet en partnerskabsaftale med Inter-American Development Bank, der skal fremme samfinansieringen af projekter i den private sektor i Latinamerika og Caribien samt understøtte dansk erhvervslivs adgang til nye markeder.

IFU har i de senere år haft et stigende fokus på det latinamerikanske marked, der nu med en ny aftale med Inter-American Development Bank styrkes yderligere. Aftalen er underskrevet med bankens privatsektor institution, IDB Invest, der, som IFU, finansierer udvikling af bæredygtige virksomheder, som kan skabe økonomisk vækst samt sociale og miljømæssige forbedringer i Latinamerika.

– Vi har øget vores finansielle engagement og antallet af investeringer i Latinamerika i de senere år, og med den nye aftale med IBD Invest tager vi et yderligere skridt med henblik på at identificere og deltage i finansieringen af nye attraktive projekter, der bl.a. kan bane vejen for dansk erhvervsliv, siger Helle Bjerre, Vice President for Latinamerika i IFU.

IDB Invest arbejder med danske virksomheder

IDB Invest, der har mere end 10 mia. USD under forvaltning, ser den nye samarbejdsaftale som en naturlig forlængelse af deres nuværende engagement med en række danske virksomheder, der bl.a. tæller Mærsk, Novozymes, Vestas og Lego.

Første skridt i det nye samarbejde er at udvikle en pipeline af investeringsprojekter relevante for begge parter, der på markedsvilkår kan skabe solide resultater og understøtte FN’s Sustainable Development Goals.

–   Vi er kommet godt fra start og har allerede identificeret to relevante projekter i henholdsvis Bolivia og Colombia, ligesom vi nu har åbnet mulighed for at dele viden og erfaringer, der kan benyttes aktivt i nye og eksisterende projekter, siger Helle Bjerre.