Nyheder

15. juli 2020

NORDISK LÅN HJÆLPER AFRIKANSKE SAFARI-LODGES MED AT HÅNDTERE COVID-19

Turist- og oplevelsesindustrien er hårdt ramt af covid-19 pandemien. Asilia Africa, der er en førende safarioperatør i Østafrika, oplever et midlertidigt stop i efterspørgslen og har derfor behov for finansiering, så selskabet kan fastholde sit sociale ansvar og ansvaret for dyrelivet i forbindelse med krisen. IFU og Norfund har sammen bidraget med ni mio. USD i lånefinansiering.

I 2019 var Afrikas turistindustri den næsthurtigst voksende turistindustri i verden med mere end 24 mio. beskæftigede på kontinentet. [1]

Asilias’ 19 safarilodges i Kenya og Tanzania har i mange år givet turister en unik oplevelse og indsigt i dyrelivet og befolkningerne i Østafrika. Selskabet tilbyder øko-safarioplevelser, der bidrager til bevarelsen af miljøet og udviklingen af lokalsamfundene. Fra den ene dag til den anden er turisterne imidlertid udeblevet som følge af covid-19, hvilket har alvorlige konsekvenser for selskabet, dets ansatte og finansieringen af lokale natur- og udviklingsprojekter.

Fastholder arbejdspladser

For at begrænse de negative følger har Asilias ejere gjort alt, hvad de kunne, for at finde balancen mellem den fremtidige forretning og den nuværende indsats i lokalsamfundene. Dermed er det lykkedes at fastholde 750 ud af 900 job, ligesom selskabet er fortsat med at finansiere dets lokale projekter.

– Asilia er taknemmelig for støtten fra Norfund og IFU, mens vi fortsætter med at navigere i de hidtil usete virkninger, som covid-19 har haft på safari- og turistindustrien. Det er takket være dem, vores dedikerede medarbejdere og vores partnere, at vi er klar til at yde vores del i genrejsningen og udviklingen af erhvervet efter de negative konsekvenser af virussen, siger Jeroen Harderwijk, Co-Founder og CEO i Asilia.

– Asilia er en meget professionel og veldrevet safarioperatør med et stort samfundsansvar og en bæredygtig tilgang til turisme, hvilket er i overensstemmelse med IFU’s mål om at skabe positiv udvikling, når vi investerer i private virksomheder. Vores ambition er, at Asilia kommer endnu stærkere ud på den anden side af krisen og vil være i stand til at udbygge dets positive påvirkning yderligere, siger Emil Sierczynski, Senior Invest Manager, IFU.

Pres på likviditeten

En kombination af løbende udgifter og ingen indtægter har alvorlige konsekvenser for likviditeten i  et selskab som Asilia. Derfor har IFU og Norfund ydet lånefinansiering for i alt 9 mio. USD, der skal bidrage til at bringe Asilia gennem covid-19 krisen samtidig med, at de kan fastholde deres lokale projekter, indtil safariturismen igen er normal.

– Hvert tredje job er i fare i Afrika som følge af covid-19. Bæredygtige afrikanske virksomheder som Asilia har brug finansiering nu for at kunne komme igennem krisen og sikre, at den positive økonomiske og sociale udvikling, som vi har set igennem de sidste 20 år, bl.a. takket være udviklingshjælp, ikke er tabt, siger Tellef Thorleifsson, CEO Norfund.