Nyheder

3. januar 2020

NORDIC INVESTMENT BANK OG IFU INDGÅR AFTALE OM FINANSIERING I UDVIKLINGSLANDE

Nordic Investment Bank og IFU har indgået en låneaftale på 50 mio. Euro, der skal styrke IFU’s muligheder for at øge udlån til bæredygtige projekter i udviklingslande.

IFU bidrager med aktiekapital og lån til bæredygtige selskaber i udviklingslande i Afrika, Asien, Latinamerika og dele af Østeuropa. Med en ny lånaftale indgået med Nordic Investment Bank får IFU adgang til yderligere funding på 50 millioner Euro, der kan videreudlånes med henblik på at skabe udvikling i udviklingslande og vækstmarkeder.

“Låneaftalen med IFU åbner en mulighed for NIB at bidrage til politikken i et af bankens medlemslande, Danmark, og støtte samarbejdet med udviklingslandene.”

Henrik Normann, præsident og adm. direktør, NIB.

Med aftalen kan IFU øge udlånene til projekter i udviklingslande, der involverer nordiske interesser, såsom overførsel af knowhow eller levering af vare- og tjenester. Låneaftalen har en løbetid på 10 år.

– Vi er tilfredse med den nye aftale med Nordic Investment Bank, fordi den udvider vores finansieringsgrundlag og dermed giver os mulighed for at øge vores udlån, hvilket er til fordel for både udviklingslandene og vores nordiske partnere, siger adm. direktør i IFU Torben Huss.