Nyheder

12. december 2023

NITHIO FAIR LANDER INVESTERING PÅ EUR 10 MILLIONER FRA IFU

IFU investerer EUR 10 millioner i Nithio's Fair Facility for Adaptation, Inclusion and Resilience. FAIR vil have en betydelig effekt og forventes at skabe ny eller forbedret adgang til energi for mere end 160.000 mennesker og støtte tæt på 7.000 små virksomheder.

Nithio har sikret en investering på EUR 10 millioner fra IFU til investeringsinstrumentet FAIR (Facility for Inclusion, Adaptation and Resilience), der yder finansiering målrettet rene energiløsninger til boliger og små virksomheder i Afrika.

Afrika er et af de mindst klimaresistente kontinenter i verden, og på trods af de alvorlige konsekvenser, den globale opvarmning har i Afrika, modtager kontinentet stadig kun omkring 3% af den globale klimafinansiering. Der er derfor et stort behov for øget finansiering til at fremme den grønne omstilling og gøre mennesker og virksomheder mindre sårbare over for klimaforandringer.

og gør det muligt for Nithio at fremskynde sine investeringer i virksomheder, der leverer solcelleanlæg og soldrevne apparater til brug i boliger og små virksomheder.

Soldrevne produkter, såsom belysning, telefoner, kunstvanding og afkøling har påvist en betydelig effekt i form af øget modstandsdygtighed og et forbedret indkomstgrundlag for almindelige husstande og mindre landbrugsvirksomheder. For eksempel forbedrer soldrevne produkter som vandpumper, valsning og afkøling både produktionen og opbevaringen af fødevarer, samt vandforsyningen. Dette er med til at reducere fødevareusikkerhed og fattigdom. Derudover giver produkterne også mulighed for, at der både kan arbejdes flere timer i døgnet, men samtidig også mere produktivt, hvilket skaber større indkomststabilitet.

Investeringen vil have en betydelig effekt og forventes at skabe ny eller forbedret adgang til energi for mere end 160.000 mennesker og støtte tæt på 7.000 små virksomheder. De samlede undgåede CO2-udledniger anslås at være mere end 500.000 tons.[1]

“Der er et enormt behov for at skabe adgang til ren energi, der kan hjælpe underforsynede boliger og virksomheder i Afrika med at blive mere modstandsdygtige over for klimaforandringer og forbedre levevilkårene uden yderligere at øge udledningen af drivhusgasser. Det gør Nithio, og vi er meget stolte over at støtte deres indsats.”

Henrik Henriksen, Investment Director  hos IFU.

FAIR er et open-ended blandet finansieringsinstrument. IFU slutter sig til andre impact-drevne investorer, herunder US DFC (US International Development Finance Corporation), EDFI-ElectriFI, FSD Africa Investments, Schmidt Family Foundation og Shell Foundation.

FAIR er et innovativt instrument, da det udnytter Nithios AI-drevne risikoanalysemodeller til at standardisere kreditrisikovurderinger og skabe grundlag for informerede beslutninger om bæredygtig finansiering. Dette gør, at FAIR fylder et centralt hul i markedet ud, da de ikke kun yder lån til store internationale solenergi-virksomheder, men også til de små, lokale distributører, der når helt ud til slutbrugerne.

“Nithio er stolte over at samarbejde med IFU, som er en organisation, der tydeligt har den samme mission om at imødegå klimaforandringer gennem adgang til ren energi i Afrika i de områder, der er mest påvirkede.”

Kate Steel, Nithio medstifter og CEO.

Om Nithio
Nithio er en klimaorienteret fintech-platform, som investerer i vedvarende energi og bidrager til, at investorer kan allokere kapital til klimaløsninger. Som investeringsforvalter for FAIR, Facility for Inclusion, Adaptation and Resilience finansierer Nithio virksomheder, der imødegår klimaforandringer og støtter en retfærdig energiomstilling. Nithio rådgiver også investorer, banker og bevillingsgivere om allokering af kapital til løsninger, der muliggør tilpasning til klimaforandringer og forbedrer adgangen til energi.

Læs mere på www.nithio.com.

[1] For at estimere antallet af mennesker med forbedret adgang til energi har Nithio taget højde for antallet af finansierede solcelleanlæg, indregnet tab på manglende salg og taget højde for den procentdel af solprodukter, der måske ikke når ud til kunderne på grund af tyveri, skader, tab, manglende brug osv. Estimatet for støtte til små virksomheder er udledt af antallet af finansierede solcelleanlæg og procentdelen af off-grid solcellekunder, der bruger produkterne til indkomstskabende aktiviteter i hjemmet. Beregningen af undgåede CO2-udledninger er et skøn over den samlede levetid for et solgt solcelleanlæg.