Nyheder

22. oktober 2021

MEXICANSK BOLIGENTREPRENØR SØGER DANSK TEKNOLOGI

Det mexicanske ejendomsudviklings- og byggeselskab, Vinte, har været på besøg i Danmark for at lære om dansk viden og teknologi, som kan bidrage til flere og mere bæredygtige boliger for lav- og mellemindkomstfamilier i Mexico. IFU er investor i Vinte og ledsagede virksomheden under besøget.

Vinte har bygget næsten 50.000 nye boliger over de sidste 18 år, og er dermed en af de førende boligentreprenører i Mexico. Virksomheden har et stærkt fokus på at opføre bæredygtige boliger. Vinte var den første virksomhed på verdensplan, som byggede EDGE-certificerede boliger i 2012, og de er verdens største EDGE-byggeselskab med mere end 6.000 certificerede boliger indtil videre.

For nylig besøgte Vinte Danmark for at få inspiration og mødes med danske virksomheder, som kunne blive potentielle leverandører i virksomhedens fortsatte arbejde med at reducere forbruget af eksempelvis byggematerialer, vand og energi og nedsætte affaldsmængderne.

”Danmark har mange interessante og nyskabende løsninger på nogle af de største udfordringer, når der skal bygges bæredygtige boliger. Det har været inspirerende at mødes med danske virksomheder, og vi ser frem til at udforske potentialet for fremtidige samarbejder yderligere.”

Domingo Valdes, CFO i Vinte.

På tværs af værdikæden

Vinte er en vertikalt integreret bæredygtig ejendomsudvikler, som arbejder med hele værdikæden indenfor boliger, fra opkøb af land, urbanisering, design, opførelse og kommercialisering til promovering af fællesskabet i lokalmiljøet.

Dermed kan Vinte indarbejde bæredygtige overvejelser og strategier fra hvert projekts begyndelse. Og fordelen for danske virksomheder vil være, at de kun skal samarbejde med én virksomhed, som dækker opførelsen af store boligområder med op til 6.000 huse med adgang til offentlige skoler, parker og fritidsfaciliteter.

IFU har investeret 20 millioner dollars

IFU har investeret USD 20 millioner i Vinte på vegne af Danish SDG Investment Fund. Investeringen vil understøtte virksomhedens vækststrategi og føre til yderligere 30.000 boliger til mexicanske familier med lav- og mellemindkomster, som har svært ved at få adgang til det nuværende boligmarked.

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Vinte, og vi håber, at vores investering vil medvirke til at forbedre levevilkårene for flere mexicanere og fremme den grønne omstilling,” siger Jakob Tvede, Investment Director i IFU.