Nyheder

13. marts 2024

LARS KROGSGAARD VENDER TILBAGE SOM IFU’S CIO

Udnævnelsen af Lars Krogsgaard fuldender IFU's nye ledelsesgruppe med IFU's fungerende CEO Søren Peter Andreasen og den nye CEO Lars Bo Bertram, som tiltræder 1. juni.

Lars Krogsgaard er ansat som IFU’s nye Chief Investment Officer (CIO). Han tiltræder stillingen den 1. april 2024 og bliver medlem af IFU’s direktion sammen med Deputy CEO Søren Peter Andreasen, der er fungerende CEO, indtil Lars Bo Bertram tiltræder rollen som IFU’s nye CEO den 1. juni 2024.

Lars Krogsgaard var tidligere IFU’s CIO i en treårig periode mellem 2019 og 2022, hvor han stod i spidsen for en betydelig transformation af IFU’s investeringsstrategi og investeringsproces, styret af en ambition om at blive en best-in-class impact investor. Med det udgangspunkt har IFU foretaget en række vellykkede investeringer med store udviklingseffekter. Desuden er Verdensmålsfonden, som er et partnerskab på 5 mia. kr. med danske private institutionelle investorer, nu fuldt investeret.

Den nye CIO har en imponerende track record og betydelig viden om private equity investeringer, impact-investeringer og emerging markets.

Michael Rasmussen, formand for IFU’s bestyrelse, er glad for at kunne præsentere IFU’s nye CIO.

“Vi er glade for, at Lars Krogsgaard vil vende tilbage til IFU, hvor han allerede har bevist sine store kvaliteter som investor. Hans udnævnelse fuldender IFU’s nye ledelsesgruppe, som nu er rigtig godt rustet til at udnytte de nye muligheder, der har åbnet sig for IFU med yderligere finansiering fra staten og med investeringspartnere i en ny Verdensmålsfond II,” siger Michael Rasmussen.

Sidste år annoncerede den danske regering en større plan om at reformere IFU, som er den danske udviklingsfinansieringsinstitution, så IFU kan mere end fordoble sine investeringsaktiviteter i udviklingslande og vækstmarkeder frem mod 2030. De vigtigste fokusområder i planen er investeringer i klima, Afrika og fattige og skrøbelige lande. IFU har desuden lanceret fundraising til Verdensmålsfonden II.

“Lars Krogsgaard har en førsteklasses track record som investor og en evne til at tænke innovativt, inspirere sine kolleger og levere resultater. Jeg er overbevist om, at han er den rette person til at lede IFU’s investeringsteams og sikre gennemslagskraft og værdiskabelse i større skala i de kommende år,” siger Søren Peter Andreasen.

Lars Krogsgaard ser frem til sit arbejde som IFU’s CIO.

“Jeg er begejstret for at samle faklen op igen og deltage i IFU’s fortsatte udvikling som en førende impact investor på vækstmarkeder med stærk opbakning fra IFU’s ejer og øvrige stakeholders, som en del af et stærkt ledelsesteam og med en gruppe dedikerede investeringsfolk, som jeg beundrer meget.”

Om Lars Krogsgaard:

  • Lars Krogsgaard har en MBA i Finance and International Business fra Stern School of Business ved New York University, samt en bachelor i økonomi fra Copenhagen Business School.
  • Tidligere seniorpartner og CIO hos Procuritas Capital (1989-2011) samt investor og bestyrelsesmedlem.
  • Gift med Noreen og bor i Charlottenlund. Parret har tre voksne børn.