Nyheder

11. april 2019

LARS KROGSGAARD ER NY CHIEF INVESTMENT OFFICER I IFU

IFU har ansat Lars Krogsgaard som Chief Investment Officer (CIO). Lars Krogsgaard skal bidrage til at eksekvere og udvikle IFU’s investeringsstrategi, hvor der bl.a. er fokus på at skabe solide afkast og høj impact i de investeringer, fonden gennemfører i vækst- og udviklingslande. Lars Krogsgaard er tiltrådt.

Lars Krogsgaard er ansat som ny CIO i IFU. I samarbejde med administrerende direktør Torben Huss får Lars Krogsgaard det overordnede strategiske, økonomiske og ledelsesmæssige ansvar for IFU og de private-offentlige fonde, som IFU forvalter, herunder Danish SDG Investment Fund.

– Vi er meget tilfredse med at kunne ansætte Lars Krogsgaard. Han kommer med en betydelig viden og erfaring fra 30 år med investeringer i både ind- og udland, hvilket jeg er sikker på, at IFU får stor gavn af i forhold til vores strategi, hvor vi både skal øge investeringerne og understøtte FN’s 17 verdensmål, siger administrerende direktør Torben Huss.

Lars Krogsgaard får særligt ansvar for at sikre en effektiv porteføljestyring af IFU’s mere end 200 aktive investeringer. Samtidig bliver en af de vigtige opgaver at eksekvere og udvikle IFU’s investeringsstrategi, særligt i forhold til de større investeringer i Danish SDG Investment Fund og med henblik på både at skabe solide afkast og høj impact.

– Jeg er meget begejstret for at skulle arbejde i IFU. Det er en spændende virksomhed, der på en meningsfuld måde skaber sammenhæng mellem kommercielle investeringer og bæredygtig udvikling i lande, hvor der virkelig er behov for at skabe positive forandringer, siger Lars Krogsgaard.

Lars Krogsgaard har en MBA i Finance and International Business fra Stern School of Business på New York University samt en bachelor i økonomi fra CBS. Han har tidligere været senior partner og CIO i Procuritas. Før tiltrædelsen i IFU arbejdede Lars Krogsgaard med private investeringer indenfor venture capital og varetog en række bestyrelsesposter.

Lars Krogsgaard tiltrådte stillingen i IFU den 9. april.

Yderligere oplysninger: kommunikationschef Rune Nørgaard, mobil: +45 22 68 75 60