Nyheder

5. december 2023

LARS BO BERTRAM BLIVER NY ADMINISTRERENDE DIREKTØR I IFU

Lars Bo Bertram er udpeget som ny administrerende direktør i IFU fra 1. juni 2024.

Lars Bo Bertram, der i dag er administrerende direktør for Bankinvest, er udpeget som den næste administrerende direktør i Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU). Lars Bo Bertram vil tiltræde stillingen den 1. juni 2024. Viceadministrerende direktør Søren Peter Andreasen vil indtræde som fungerende administrerende direktør, når Torben Huss, som tidligere annonceret, træder tilbage 1. januar, og indtil Lars Bo Bertram overtager. Torben Huss vil stå til rådighed for IFU’s nye direktion i overgangsperioden.

Det er en topleder med dyb indsigt i kapitalforvaltning, finansielle markeder og ledelse i den finansielle sektor, som skal stå i spidsen for IFU. Formand for IFU’s bestyrelse, Michael Rasmussen, glæder sig over at kunne præsentere en ny administrerende direktør for IFU efter en god og grundig proces.

”Vi er glade for at kunne præsentere Lars Bo Bertram som ny frontfigur i IFU. Han bringer stærk erfaring fra ledelsen af betydelige finansielle institutioner i Danmark, hvor han har skabt gode resultater gennem mange år. Lars Bo Bertrams faglige og personlige kvaliteter gør ham til et stærkt match for de nye strategiske muligheder, der åbner sig for IFU med ny finansiering fra staten og med investeringspartnere i en ny dansk SDG-fond II. Jeg er overbevist om, at han er den rigtige til at videreudvikle det solide grundlag, som Torben Huss har været en drivkraft i at opbygge i sin tid i IFU’s direktion,” siger Michael Rasmussen, formand for IFU’s bestyrelse.

Udpegelsen kommer, efter regeringen i september annoncerede en reform af IFU med ny finansiering, der markant vil øge fondens muligheder for at investere i økonomisk vækst, grøn omstilling og bæredygtig udvikling i vækstmarkeder og udviklingslande.

”Det glæder mig, at Lars Bo Bertram har sagt ja til at stå i spidsen for IFU i en periode, hvor der forventes markant vækst og innovation i IFU’s aktiviteter med den nye reform. Lars Bo Bertram har både bred erfaring fra den finansielle verden og en solid forståelse for udfordringer og muligheder i udviklingslandene bl.a. gennem bestyrelsesarbejde i SOS Børnebyerne. Jeg ser frem til et godt samarbejde, hvor vi kan udvikle IFU til at blive en endnu mere markant spiller i Danmarks internationale udviklings- og klimafinansiering.”

Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik.

Lars Bo Bertram ser frem til sin nye rolle.

”IFU spiller en helt særlig rolle i den danske finansielle sektor med sit fokus på kommercielle investeringer, der fremmer en mere bæredygtig verden. Jeg glæder mig til at bringe mine erfaringer i spil i en virksomhed, der gør en stor forskel og er anerkendt for stærke kompetencer indenfor sit felt. Jeg ser også meget frem til arbejdet med iværksættere i udviklingslandene og samarbejdet med danske investorer og virksomheder,” siger Lars Bo Bertram.

Om Lars Bo Bertram

  • Lars Bo Bertram er født i 1962 i København, opvokset i Aarhus og uddannet HD i udenrigshandel (CBS 1990) og AMP (Harvard Business School 2010)
  • Administrerende direktør i Bankinvest siden 2015, medlem af bestyrelsen i SOS Børnebyerne og tidligere formand for Investering Danmark
  • Tidligere vicedirektør Nykredit (2001-2009) og bankdirektør Nykredit Bank (2009-2014)
  • Gift med Birgitte og bosiddende på Frederiksberg. Parret har sammen tre voksne børn

Om IFU
IFU (Investeringsfonden for Udviklingslande) er Danmarks udviklingsfinansieringsinstitution. IFU blev etableret i 1967 og ligger under Udenrigsministeriet. Formålet med IFU er at fremme investeringer, der understøtter bæredygtig udvikling og realisering af verdensmålene i udviklingslandene. Investeringerne foretages på kommercielle vilkår i form af aktiekapital, lån og garantier til private virksomheder i udviklingslande og vækstmarkeder især i Afrika men også i Asien, Latinamerika og dele af Europa. IFU har generelt fokus på at understøtte den grønne omstilling og bidrage til udviklingen af retfærdige og inkluderende samfund.