Nyheder

9. december 2011

KRONPRINSEN OG KATHRINE SÆTTER FOKUS PÅ VIETNAM

Da Kronprins Frederik gik i spidsen for et stort erhvervsfremstød til Vietnam, var IFU med på turen.

Vietnam bliver et mere og mere interessant land for danske virksomheder. Den økonomiske vækst er høj, markedet vokser, og omkostningerne er lave. Derfor er mulighederne for udvikling store. IFU har aktuelt mange projekter i støbeskeen, og typen af virksomheder, der henvender sig, er meget forskellig. Da Kronprins Frederik gik i spidsen for et stort erhvervsfremstød til Vietnam, var IFU med på turen.

– Vi har en del møder med virksomheder og har fået flere nye kontakter, siger Kathrine Cecilie Schleisner, der er investeringsrådgiver i IFU. Hun deltog i det store danske erhvervsfremstød i Vietnam, og både i Hanoi og senere i Ho Chi Minh City blev der skabt kontakter til potentielle samarbejdspartnere.

– Ofte er det små og mellemstore virksomheder, som kontakter IFU med henblik på fremtidigt samarbejde i Vietnam, men vi har også erfaring med de store og har blandt andet investeret med Carlsberg flere gange, også i Vietnam, siger Kathrine Cecilie Schleisner, hvis arbejdsområde er Sydøstasien.

– Der kommer typisk to til fire projekter igennem hvert år. Vi går ind i projekter, hvor der er en god forretningsplan, som gør det sandsynligt, at virksomheden kan udvikle sig i Vietnam og det sydøstasiatiske område. Samtidig er det nødvendigt, at virksomheden har en god økonomisk ballast og på sigt kan blive en kommerciel succes. IFU investerer i store såvel som små virksomheder, bare grundlaget for virksomheden er gennemtænkt, siger Kathrine Cecilie Schleisner.

IFU kan levere risikovillig kapital i form af aktiekapital, lån og garantier. Udover det økonomiske leverer Kathrine Cecilie Schleisner sammen med sine kollegaer også rådgivning og deltager i bestyrelsesarbejde i de danske virksomheder, som fonden investerer med. Alene i Vietnam er der de senere år indgået aftale med mere end 30 virksomheder.