Nyheder

9. december 2004

IØ’S DELTAGELSE I LANDBRUGSPROJEKT I POLEN

Pressemeddelelse

Der har de seneste dage været en række fejlagtige informationer ude om IØ’s deltagelse i Poldanors projekter i Polen.

IØ vil gerne slå fast, at

– Fonden har ikke støttet projektet med 91 millioner kroner. IØ investerede i alt 36 millioner kroner i Poldanor, som siden er blevet betalt tilbage til fonden med god fortjeneste.

– Poldanors projekter har på intet tidspunkt har været ulovlige.

– Poldanors projekter har gennem alle årene oplevet en stor opbakning fra både myndigheder og borgere i de 15 forskellige kommuner og to amter hvor Poldanors 25 farme er beliggende – bl.a. fra borgmesteren i Koczala kommune, hvor den i TV-Avisen omtalte farm ligger.

– Der hele tiden har været en plan for, hvordan og hvornår Poldanors projekter skulle op på dansk standard, ligesom der er det for ALLE de projekter, som IØ deltager i.

– Investeringsfondene forsøger hele tiden at forbedre miljøindsatsen. Allerede i 1998-99 blev der gennemført en uvildig miljøundersøgelse af investeringsfondenes projekter i Polen og Indien under ledelse af professor Poul Harremoes på DTU. Den konkluderede blandt andet, at fondene generelt bidrager til at højne standarden på projekter i både øst- og ulande. Rapportens anbefalinger blev brugt til at gøre IØ’s miljøindsats endnu bedre. Undersøgelsen kan læses på IØ’s hjemmeside www.ioe.dk

– IØ har på baggrund af de seneste dages mediedebat bestilt en ekstern undersøgelse af fondens landbrugsprojekter. Den vil blive gennemført af det rådgivende ingeniørfirma Carl Bro og vil kunne kortlægge, om IØ kan gøre det endnu bedre.

I er velkomne til at kontakte vicedirektør Frank Norman Larsen for yderligere kommentarer.

Direkte telefon: 33 63 75 03