Nyheder

10. december 2004

IØ FØLGER MILJØSAGER TÆT

Torsdag den 9. december skriver SiD’s Fagbladet, at to af Danmarks største svineproducenter – Erling Lerche Simonsen og Jens Egdal – “der har politisager på halsen for at overtræde danske miljøregler, har fået til sammen 71,5 millioner danske skattekroner til at etablere store svinefarme i Østeuropa” gennem Investeringsfonden for Østlandene (IØ).

Det passer ikke. IØ har ikke “givet” 71,5 millioner kr. til de to. Fonden har givet tilsagn om at deltage som medinvestor i to landbrugsprojekter, hvor Erling Lerche Simonsen er en af aktionærerne og ét, hvor Jens Egdal er en af flere anpartshavere.

Det skal understreges, at IØ godkendte de nævnte projekter, før der forelå oplysninger om, at Erling Lerche Simonsen og Jens Egdal skulle have overtrådt plan- eller miljølovgivningen. Begge sager er verserende, og ifølge IØs oplysninger er der ikke rejst tiltale mod hverken Jens Egdal eller Erling Lerche Simonsen.

IØ følger selvfølgelig sagernes videre udvikling tæt, og i vore fælles projekter er vi særligt opmærksomme på, om der skulle være miljøkritiske problemer.

For yderligere oplysninger og kommentarer, kontakt:

Sven Riskær, administrerende direktør, direkte: 33 63 75 01, mobil: 22 68 75 01

eller

Frank Norman Larsen, vicedirektør, direkte: 33 63 75 03, mobil: 22 68 75 03