Nyheder

26. september 2011

INDIEN – ET VÆKSTLAND FOR DANSK ERHVERVSLIV

Indien er med vækstrater på omkring otte procent i toppen blandt de lande, der har den højeste økonomiske vækst i verden. Mange danske virksomheder har allerede med succes etableret sig i Indien, og flere overvejer at følge efter. IFU kan bidrage med rådgivning og risikovillig kapital blandt andet via fondens kontor i New Delhi.

India

Siden midten af 1980’erne har IFU – Investeringsfonden for udviklingslande hjulpet dansk erhvervsliv med at etablere virksomheder i Indien. Det er blevet til mere end 80 aftaler og hovedparten af de danske virksomheder, der i dag er i Indien, har undervejs trukket på IFU’s ydelser i form af rådgivning og risikovillig kapital.

En af virksomhederne er KE-Burgmann. Da den for ti år siden ønskede at starte op med egen produktionsenhed i sydindiske Chennai, var virksomheden så lille og ny på markedet i Indien, at det ikke var muligt at låne den nødvendige kapital til projektet.

– Men IFU så gode muligheder i vores virksomhed, og uden deres lån var vi nok ikke nået dertil, hvor vi er i dag. Vi betalte det hele tilbage i 2008 og har nu 134 ansatte i Indien. Og det går stadig fremad.  I 2010 havde vi en vækst på 39 procent, siger Tapas Biswas, direktør for datterselskabet KE-Burgmann Flexibles India Ltd.

Gode muligheder for dansk erhvervsliv
KE-Burgmann er blot et eksempel på en dansk virksomhed med succes i Indien. Også virksomheder som Grundfos, FLSmidth, Mærsk, Rambøll, Rockwool og Carlsberg har indtaget det indiske marked.

Indien er et af de lande i verden, der har den højeste økonomiske vækst, og med over en milliard mennesker er der både en stor arbejdsstyrke og mange potentielle forbrugere.

En af de helt store brancher er IT. Men også inden for infrastruktur, produktion, service samt energi og klima er der gode muligheder for dansk erhvervsliv. Og med en stærk voksende middelklasse bliver det fremover muligt at afsætte flere danske luksusprodukter i Indien.

Dansk erhvervsliv har dog endnu ikke udnyttet potentialet fuldt ud og det er blandt andet en af årsagerne til, at den danske regering har udpeget Uffe Ellemann som ny eksportambassadør for Indien. Han sagde ved sin udnævnelse:

– Jeg håber, at når der er gået to år, vil der være endnu flere virksomheder, der har knyttet kontakter til det indiske forsknings- og udviklingsmiljø, og endnu flere virksomheder, der vil være etableret i Indien. For Indien er virkelig et land, der værd at satse på.

Tema om Indien på ifu.dk
IFU er en af de mest erfarne danske investorer i Indien og med eget kontor i New Delhi er fonden helt tæt på de muligheder og udfordringer, der er ved at etablere virksomhed i landet.

I et tema på IFU’s hjemmeside har vi samlet en række eksempler på danske virksomheder, der har etableret sig i Indien. Temaet indeholder derudover en række fakta og informationer om Indien samt en beskrivelse af de ydelser i form af rådgivning og risikovillig kapital, som IFU kan tilbyde til dansk erhvervsliv.

Tema om Indien og dansk erhvervsliv kan ses her.