Nyheder

3. maj 2010

IFU’S INVESTERINGER I UDVIKLINGSLANDE SÆTTER NY REKORD

I 2009 indgik IFU aftale om investeringer for 642 mio. kr.. Det er en stigning på over 40 procent i forhold til 2008 og ny rekord. IFU's resultat var på 90 mio. kr., hvilket er positivt i et marked, der har været ramt af den økonomiske og finansielle krise.

IFU – Investeringsfonden for udviklingslande, der rådgiver og investerer med danske virksomheder i udviklingslandene, har i 2009 oplevet en markant stigende efterspørgsel. I alt har fonden investeret 642 mio. kr., hvilket er en stigning på mere end 40 procent i forhold til 2008. Da IFU kun bidrager med en del af investeringen, er de samlede investeringer væsentligt større. Den samlede forventede investering i nye projekter er således omkring 14 mia. kr.

– Det har været et særdeles travlt år, og jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet indfri den store efterspørgsel. Det har været med til at modvirke de negative effekter af den økonomiske krise i udviklingslandene og har samtidig bidraget til at sikre danske virksomheder fodfæste på nye markeder i en svær tid, siger administrerende direktør Finn Jønck.

Stigende investeringer i Afrika

De 642 millioner kr. blev investeret i 53 selskaber. Knap 500 mio. kr. blev investeret i 35 nye selskaber, mens investeringer i selskaber, hvor IFU allerede var engageret, beløb sig til godt 140 mio. kr.

IFU’s investeringer i Afrika er ligeledes steget, og i 2009 blev der aftalt investeringer for 277 mio. kr. Det er det højeste investeringsniveau, IFU har gennemført på et enkelt år i Afrika.

Danske virksomheder står ikke ligefrem i kø for at investere i Afrika. Det er derfor meget positivt, at det endnu en gang er lykkedes at skabe interesse for Afrika. Den store udfordring er nu at forsøge at fastholde investeringsniveauet, siger Finn Jønck.

90 millioner i overskud

IFU’s finansielle resultat for 2009 blev et overskud på 90 millioner kr. Dermed er resultatet på trods af den finansielle og økonomiske krise på niveau med 2008.

– Jeg er tilfreds med, at vi igen i 2009 har kunnet levere et fornuftigt overskud. Det viser, at IFU og danske virksomheder på samme tid både kan gøre gode forretninger og medvirke til at skabe økonomisk vækst og beskæftigelse i udviklingslandene, siger Finn Jønck.

Yderligere oplysninger: Kommunikationschef Rune Nørgaard, tlf. 33 63 75 60

Pressemeddelelse: IFU’s investeringer i udviklingslande sætter ny rekord