Nyheder

20. marts 2013

IFU’S CHEF FOR NYE INVESTERINGER FYLDER 50

Peter Schwalbe, leder af IFU’s afdeling for nye investeringer, fylder 50 år den 20. marts.

Peter Schwalbe er oprindeligt uddannet advokat, men har i det meste af sin erhvervskarriere arbejdet kommercielt med internationale investeringer.

Efter at være uddannet som advokat hos Gorrissen Federspiel startede Peter Schwalbe hos Carlsberg i 1994. Her arbejdede han oprindeligt som advokat, men skiftede efterfølgende ansvarsområde til at arbejde med international forretningsudvikling, herunder opkøb og integration af bryggerier. Peter Schwalbe har desuden været udstationeret i Vietnam i 3 år, hvor han var vicedirektør for Carlsbergs bryggeri i Hanoi. Efterfølgende har han også været arbejdende bestyrelsesformand for Carlsbergs bryggeri i Kroatien.

I 2007 blev Peter Schwalbe ansat som investeringsrådgiver i IFU. Året efter blev han udnævnt til leder af investeringsafdelingen, hvor han sammen med 10 investeringsrådgivere hjælper danske virksomheder med at etablere sig i Asien, Afrika, Latinamerika og Østeuropa.

Peter Schwalbe er dermed ansvarlig for et årligt investeringsbudget på omkring 400 mio. kr., som IFU i gennemsnit investerer i 35 nye selskaber.

Udover en daglig kontakt med dansk erhvervsliv omfatter jobbet som leder af IFU’s investeringsafdeling også en del rejseaktivitet, hvor Peter Schwalbe besøger nogle af de 230 selskaber i IFU’s eksisterende portefølje foruden besøg i forbindelse med nye investeringsmuligheder. Desuden skal han holde sig opdateret om erhvervsvilkårene i investeringslandene.

En af Peter Schwalbes kommende udfordringer bliver at investere i klimaprojekter via en ny klimafond med offentlige og private midler, som IFU skal administrere.

Udover uddannelsen som cand. jur. og advokat har Peter Schwalbe en MBA fra University of Exeter samt en Master of Law fra University of Cambridge.

Peter Schwalbe er medlem af VL gruppe 101.

Privat er Peter Schwalbe gift med Kirsten Meier, og sammen har de datteren Anna Siju Schwalbe.

Peter Schwalbe er bortrejst på dagen.