Nyheder

15. januar 2024

IFU UNDERSKRIVER YDERLIGERE TO INVESTERINGSAFTALER I UKRAINE

IFU har underskrevet yderligere to investeringsaftaler, som hjælper danske virksomheder med at udvide deres forretning i Ukraine.

IFU fortsætter sit arbejde med at støtte Ukraine i en meget vanskelig tid. I sidste uge skrev IFU under på yderligere to investeringsaftaler med danskejede virksomheder under overværelse af Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, og Ole Egberg Mikkelsen, Danmarks ambassadør i Ukraine.

Investeringsaftalerne blev indgået med Techto og Danico, som begge har været i fuld drift under den russiske invasion og endda har været i stand til at udvide deres forretning under meget vanskelige forhold.

”Vi er meget glade for at kunne hjælpe Techto og Danico. Begge virksomheder har gjort en stor indsats for at udvikle deres forretning og bidrager positivt til den ukrainske økonomis modstandsdygtighed ved at skabe nye job, øge eksporten og betale skat.”

Lisbeth Erlands, Senior Vice President, Head of Healthcare and Eastern Europe i IFU.

Techto er en af de førende producenter af avancerede elektroniske komponenter i det vestlige Ukraine og producerer til kunder i EU og Ukraine.

Låneaftalen på EUR 650.000 blev underskrevet af Jesper Holst, CEO i det danske moderselskab, og Lisbeth Erlands på vegne af IFU.

Lånet skal anvendes til at udvikle virksomheden og øge produktionen ved hjælp af en ekstra produktionslinje.

Danico er en SMV, der præcisionsforarbejder metalkomponenter. Virksomheden producerer maskindele til kunder i Danmark og Ukraine og er blevet en af de mest teknologisk avancerede metalforarbejdningsvirksomheder i Ukraine.

Låneaftalen på EUR 500.000 blev underskrevet af Viktor Ivanytskyi, CEO i Danico, og Lisbeth Erlands på vegne af IFU.

Lånet skal anvendes til at udvikle virksomheden og øge produktionen med yderligere maskiner og forbedringer af infrastruktur.

Begge lån er finansieret af IFU’s Ukrainefacilitet, som er bevilliget af den danske stat under Ukrainefonden.