Nyheder

31. august 2011

IFU UDPEGER NICOLAI BOSERUP SOM GENERAL COUNSEL

Nicolai Boserup er udpeget som ny general counsel i IFU - Investeringsfonden for udviklingslande. Fra 1. september overtager han ansvaret for den juridiske rådgivning i forbindelse med IFU's investeringer i udviklingslande og emerging markets.

Nicolai Boserup vil fra den 1. september 2011 varetage funktionen som general counsel i IFU. Dermed får han ansvaret for den juridiske rådgivning i forbindelse med IFU’s investeringer i Afrika, Asien og Latinamerika, der gennemføres i partnerskab med danske virksomheder.

Opgaverne spænder vidt, lige fra indgåelse af kontrakter mellem IFU og IFU’s danske og udenlandske samarbejdspartnere, strukturering af investeringer og selskaber, rådgivning om lokale retsforhold i investeringslandene, offentligretlige spørgsmål af relevans for IFU samt deltagelse i internationalt juridisk samarbejde med for eksempel IFU’s søsterorganisationer globalt og Verdensbanken. Stillingen hører dermed til en af de mest globaliserede inden for erhvervsjuraen herhjemme.

– Det juridiske arbejde i IFU er komplekst og kræver en bred juridisk viden samt en grundlæggende kommerciel indsigt, der blandt andet er afgørende, når man skal yde juridisk rådgivning om investeringer i så forskellige lande som Kina, Ghana og Bolivia. Samtidig giver det en god følelse at bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser de steder i verden, hvor der er allermest brug for det, siger Nicolai Boserup.

Jura, matematik og filosofi

Nicolai Boserup blev sidste år ansat som legal adviser i IFU. Tidligere var han advokat hos Bruun & Hjejle, hvor han arbejdede med mergers & acquisitions (M&A), energi og retssager.

Nicolai Boserup er uddannet jurist fra Københavns Universitet og Oxford og har samtidig en bachelor i matematik og filosofi. Hans interesse for filosofi har han i en årrække plejet ved at undervise i retsfilosofi på Københavns Universitet. Nicolai Boserup har også en baggrund som reserveofficer ved Den Kongelige Livgarde.

Blandt 100 erhvervstalenter

I 2009 blev Nicolai Boserup af Berlingske Nyhedsmagasin udpeget som en af 100 unge erhvervstalenter. Dengang blev det fremhævet, at hans utraditionelle kombination af jura, matematik og filosofi medfører en anderledes tilgang til det juridiske, som ofte kaster nyt lys over komplicerede problemstillinger. En egenskab, der i høj grad er brug for i IFU, og som organisationen og dansk erhvervsliv nu får fuld glæde af.

Yderligere oplysninger: Nicolai Boserup, tlf. 33 63 75 00