Nyheder

11. maj 2011

IFU UDDELER CSR-PRIS

En ny CSR-fond skal udbrede kendskabet til og begejstringen for det samfundsansvarlige arbejde, som bliver en stadig vigtigere del af danske virksomheders måde at drive forretning på. En central del af fondens arbejde bliver en årlig prisuddeling, hvor der også indgår en særlig IFU-pris, der gives for den mest bæredygtige danske investering i udviklingslande.

– Vi vil gøre CSR så spændende, at danskerne bliver stolte af de virksomheder og personer, som arbejder seriøst med samfundsansvar, og vi vil vise, at Danmark har noget særligt at byde på. ”Made in Denmark” skal tillægges en ny betydning både hos os selv og internationalt, siger Maarten Van Engeland, der er CEO i ISS og bestyrelsesformand i CSR Fonden.

CSR Fonden er en ny fond, der skal udbrede kendskabet til og begejstringen for det samfundsansvarlige arbejde, der bliver en stadig vigtigere del af virksomhedernes forretningsstrategi både nationalt og globalt.

Formålet er at formidle virksomhedernes arbejde med samfundsansvar, så endnu flere virksomheder bliver inspireret til at gøre miljø og det sociale til lige så vigtige områder som økonomi, når det drejer sig om at drive virksomhed.

Det skal blandt andet ske via et stort årligt CSR Award gallashow, konferencer, roadshows og mange andre kommunikationsaktiviteter.

IFU-pris for bæredygtighed i udviklingslande

IFU, der rådgiver og investerer med danske virksomheder i udviklingslande, bidrager til den nye fond ved at uddele en CSR-pris, der gives for den mest bæredygtige investering i udviklingslande.

– Vi arbejder med at skabe bedre vilkår i udviklingslande. Derfor er det vigtigt for os, at vores investeringer både er økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtige. Med den nye pris får vi mulighed for at vise, at rigtig mange danske virksomheder gør en stor indsats på CSR-området – også når de arbejder uden for landets grænser, siger Birgitte Bang Nielsen, der er CSR-chef i IFU.

IFU’s pris er en ud af 12 priser, der vil blive uddelt til et gallashow den 29. september i Sønderborg. Er du interesseret i at få yderligere information om, hvordan du indstiller en virksomhed til IFU’s CSR-pris, kan du kontakte Birgitte Bang Nielsen via email bbn@ifu.dk eller via telefon +45 33 63 75 26.

Hvis du vil læse mere om CSR Fonden, dens aktiviteter og prisuddelingen, kan du finde fondens hjemmeside her.