Nyheder

2. januar 2013

IFU SKIFTER NAVN

IFU har fra årsskiftet ændret navn fra Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene til Investeringsfonden for Udviklingslande. Det sker som led i en løbende moderniseringsproces. Forkortelsen IFU, der bruges i den daglige omtale af fonden, fastholdes.

IFU har i de senere år gennemgået en moderniseringsproces, og fra den 1. januar 2013 er fondens officielle navn Investeringsfonden for Udviklingslande. Forkortelsen IFU fastholdes.

Med navneændringen er IFU’s officielle navn mere i overensstemmelse med de opgaver, fonden løser. IFU investerer i dag i en bred vifte af sektorer i udviklingslandene, der både dækker traditionelle industrivirksomheder samt virksomheder indenfor service, finansiering, miljø og klima mv.

Navneændringen understreger samtidig, at IFU’s primære ydelser er investeringer, der sker i form af aktiekapital, lån og garantier på kommercielle vilkår.

IFU løser i stigende grad også opgaver som fund manager for fonde, der har fokus på udviklingslande og emerging markets. IFU er i dag fund manager for Klimainvesteringsfonden, Den Arabiske Investeringsfond, IFU Investment Partners samt Investeringsfonden for Østlande (IØ).