Nyheder

8. november 2023

IFU SÆLGER AKTIER I FOSS EFTER VELLYKKET ETABLERING I INDIEN

I de senere år har FOSS etableret en succesfuld virksomhed i Indien, der tilbyder topmoderne instrumenter til fødevareanalyse, som øger kvaliteten, reducerer spild og forbedrer udbyttet. IFU har investeret egenkapital og bidraget med rådgivning i forbindelse med etableringen af selskabet og sælger nu sine aktier.

Indien er en af ​​verdens største producenter af korn og mælk og har en ambition om at øge produktionen yderligere samt forbedre kvaliteten. Dette passer godt til FOSS, som er førende på verdensplan inden for end-to-end-løsninger, der sikrer og forbedrer fødevarekvaliteten, reducerer spild og skaber højere udbytter.

FOSS anvender de nyeste analyseteknologier i sine instrumenter, der blandt andet omfatter spektroskopi, spektrometre, røntgen, flowcytometri og kemometri. De anvendes i en række industrier og produkter såsom test og måling af mælk, mejeriprodukter, korn, oliefrø, foder, kød, vin og øl.

Har skabt tryghed på det indiske marked
I 2017 investerede IFU aktiekapital i den nye virksomhed, FOSS India Private Limited. Formålet med etableringen af ​​virksomheden var at få et stærkere fodfæste på det indiske marked og hjælpe indiske landmænd og producenter med at optimere deres produktion gennem hele værdikæden.

Ud over aktiekapital har IFU bidraget med lokal forretningsindsigt baseret på mange års erfaring på det indiske marked og professionelle lokale medarbejdere. IFU har desuden haft en bestyrelsespost i selskabet.

“IFU har været en solid partner i opbygningen af vores nye set-up i Indien. Ved at stille aktiekapital til rådighed har de delt den økonomiske risiko, og deres erfaring i Indien har skabt stor tryghed for vores forretning.”

Henrik Wiboltt, Senior Vice President of Sales hos FOSS.

IFU sælger sine aktier
IFU har gennem årene foretaget mere end 100 investeringer i private virksomheder i Indien på tværs af flere sektorer, med og uden danske samarbejdspartnere. Ambitionen er at yde risikovillig kapital og rådgivning til kommercielt bæredygtige virksomheder og skabe en positiv udvikling i investeringslandene. Når dette er opnået, afslutter IFU sit engagement i virksomheden og geninvesterer kapitalen.

Efter at have været en del af FOSS’ positive rejse i Indien i løbet af de sidste seks år, sælger IFU nu sine aktier til FOSS og fortsætter med at foretage nye investeringer.

“FOSS er en professionel, topmoderne virksomhed, der har de rigtige produkter til at hjælpe de indiske producenter med at blive bedre og opnå succes. I den forstand har vores partnerskab været et perfekt match med vores ambition om at være en af de dygtigste kommercielle impact-investorer,” siger Deepa Hingorani, Senior Vice President, Head of Financial Services and Asia, IFU.