Nyheder

21. oktober 2020

IFU ØGER INVESTERING I HURTIGVOKSENDE INTERNETVIRKSOMHED I MYANMAR

På vegne af Danish SDG Investment Fund har IFU investeret yderligere 50 mio. kr. i Frontiir, som tilbyder internetadgang til private og virksomheder i Myanmar. Antallet af brugere er steget til 1,8 mio. i de senere år, og Frontiir søger nu yderligere kapital til at finansiere den fortsatte vækst.

I Myanmar er mobil-penetrationen nu på næsten 100 procent, men adgang til bredbånd og digitale ydelser er stadig meget begrænset og ikke i nærheden af nabolandenes niveau. Internetudbyderen Frontiir arbejder på at ændre dette, og som den hurtigst voksende udbyder i Myanmar har virksomheden været i stand til at øge kundebasen til 1,8 mio. i løbet af de seneste år. Ambitionen er at udbrede ydelserne til fattigere byområder landet over og nå ud til 22 byer fra fem i dag.

Last mile løsning

Frontiirs bredbånd tilbydes under navnet Myanmar Net og er baseret på en innovativ teknologi udviklet af virksomhedens grundlæggere, der er flygtninge hjemvendt fra USA, hvor de har studeret og arbejdet med trådløst internet de seneste 20 år.

Virksomheden tilbyder en last mile løsning, som giver en effektiv trådløs forbindelse til virksomheder, boliger og individer. Frontiirs mission er at sørge for billig digital adgang og brugbare informationsydelser til mennesker og bidrage til de tidligere stadier af moderniseringen af Myanmars teknologiske infrastruktur.

Bidrager til kapitalforhøjelse

For at virksomheden kan fortsætte sin vækst, dække nye geografiske områder og øge antallet af brugere har Frontiir brug for yderligere kapital. I 2019 investerede IFU 25 mio. kr. i Frontiir, og nu deltager IFU i en kapitalforhøjelse sammen med andre investorer og investerer yderligere 50 mio. kr.

Frontiir har haft en afgørende betydning for udviklingen af Myanmars teknologiske infrastruktur ved at udbrede internetadgang til flere mennesker og dermed mindsket den digitale kløft. Siden vores første investeringen har virksomheden klaret sig rigtig godt, og vi er sikre på, at den vil fortsætte sin succes.
Deepa Hingorani, Vice President for South Asia i IFU.

IFU’s investering i Frontiir bliver foretaget gennem Danish SDG Investment Fund, som er et offentligt-privat samarbejde mellem IFU, den danske stat og blandt andet flere store danske pensionsselskaber med et samlet kapitaltilsagn på 5 mia. kr.

Støtter verdensmålene

I dag har Frontiir mere end 2.200 ansatte, hvoraf mange er unge mennesker under 30. Cirka en tredjedel er kvinder. Frontiir er en af ganske få virksomheder i Myanmar med en stærk ESG-politik og -praksis, hvilket fører til anstændige job. Den nye investeringsrunde med IFU og andre investorer kan skabe yderligere 4.000 job.

Dermed understøtter investeringen verdensmål 8, som handler om anstændige job og økonomisk vækst. Desuden understøtter den delmål 9.c, der sigter på at tilbyde alle adgang til internettet til en overkommelig pris i de mindst udviklede lande.

– Ved at skabe økonomisk vækst, anstændige job og adgang til internettet passer Frontiir perfekt til IFU’s og SDG-fondens mandat, siger Mikkel Kallesøe, Head of Sustainability and Impact i IFU.