Nyheder

28. marts 2011

IFU ØGER FOKUS PÅ VÆKSTMARKEDER

IFU – Investeringsfonden for udviklingslande kan nu investere i yderligere 26 lande. Udvidelsen betyder, at danske virksomheder kan få rådgivning og finansiering via IFU i 115 udviklingslande, heriblandt Indien, Vietnam, Kina og Sydafrika. Med udvidelsen dækker IFU hele Afrika, størstedelen af Asien og udvalgte lande i Latinamerika.

Regeringen har besluttet at fordoble IFU’s såkaldte landeindkomstgrænse. Det åbner for, at IFU kan investere med dansk erhvervsliv i yderligere 26 såkaldte mellemindkomstlande som for eksempel Thailand, Angola, Serbien og Peru. IFU øger dermed sit fokus på de nuværende og kommende vækstmarkeder, hvor dansk erhvervsliv har gode muligheder for at etablere sig og opnå markedsmæssige fordele.

– Regeringens beslutning slår to fluer med et smæk, fordi IFU fremover i højere grad kan medvirke til at skabe økonomisk og social fremgang i udviklingslandene, og fordi vi bedre kan hjælpe danske virksomheder med at etablere sig i de udviklingslande, der også er de nye vækstmarkeder, siger Finn Jønck, administrerende direktør i IFU.

IFU har tidligere kunnet investere i de 26 lande, og fonden vil derfor i løbet af kort tid være i stand til igen at yde professionel rådgivning og tilbyde finansiering til etablering i disse lande.

IFU investerer årligt omkring 500 mio. kr. Med regeringens beslutning skal minimum halvdelen af investeringerne fortsat målrettes de fattigste udviklingslande, primært i Afrika. Den resterende del kan investeres i udviklingslande, der er økonomisk mere velfunderede, og hvor dansk erhvervsliv har større interesse.

IFU fungerer på kommercielle vilkår og drives alene af de økonomiske midler, som fonden tjener på sine investeringer. For at fastholde IFU’s engagement i de fattigste lande, er det derfor vigtigt, at fonden også kan investere i lande, hvor risikoen er lavere.

– Hvis vi kun kan investere i de fattigste udviklingslande, hvor risikoen er høj, og interessen fra dansk erhvervsliv er lav, så kan vi med stor sandsynlighed ikke drive fonden som en forretning. Med regeringens forslag kan vi både fortsætte på kommercielle vilkår og fastholde fokus på de fattigste lande, siger Finn Jønck.

Yderligere kommentarer: Administrerende direktør Finn Jønck, telefon 33 63 75 00

Yderligere oplysninger: Kommunikationschef Rune Nørgaard, telefon 33 63 75 60

Se pressemeddelelse som pdf her.