Nyheder

16. december 2015

IFU MEDFINANSIERER NY DANSK-KINESISK FILM

Danske Zentropa har indgået en historisk aftale med kinesiske producenter om indspilningen af filmen My best friend Andersen, der er den første co-produktion nogensinde mellem Danmark og Kina. IFU bidrager med rådgivning og finansiering til realisering af projektet.

For første gang nogensinde er der indgået aftale om at co-producere en dansk-kinesisk film, der skal vises for et bredere kinesisk publikum. Filmen My best friend Andersen (arbejdstitel) handler om unge Lily fra Kina, der kommer til Odense og her får hun hjælp fra sin mentor H.C. Andersen til at finde sig selv og kærligheden.

Zentropa producerer filmen sammen med manusforfatter Shu Huan fra Shengwei Media og Jetavana Entertainment. Shu Huan står bag de massive box-office hits Lost in Thailand (2012) og Lost in Hong Kong (2015), der hver især har genereret 1,267,000,000 RMB og 1,620,000,000 RMB på hitlisterne. Shu Huan er kendt for sin komediegenre og ønsker med denne film at skabe en ny genre til det kinesiske marked, som kombinerer fantasy, adventure og komedie.

En enestående mulighed for dansk film

– Det er en enestående mulighed for dansk film at kunne komme ind på det kinesiske marked med en lokal film, som er skrevet af den mest feterede manusforfatter i Kina i øjeblikket. Vi ved, at Hollywood konstant bejler til Shu Huan, og vi er rigtig glade for, at han har valgt at samarbejde med Zentropa. Vi deler en fælles vision om at revitalisere H.C. Andersens univers til et moderne Kina og skabe noget, som ikke er set før i kinesisk filmhistorie, siger Rikke Ennis, CEO for Zentropa China.

Det er første gang, Shu Huan samarbejder med Europa og figurerer som storinvestor i en filmproduktion. Han har tidligere samarbejdet med Hollywood senest på filmen Kong Fu Panda 3, der er produceret af Dreamworks.

– Da jeg første gang læste det danske manuskript skrevet af Christian E. Christiansen, var jeg slet ikke i tvivl om potentialet i dette samarbejde. H.C. Andersen er en personlig inspirationskilde, og jeg glæder mig til at udforske hans univers og overføre det til det filmiske lærred, siger Shu Huan, Shengwei Media

IFU bidrager med viden og finansiering

IFU bidrager til projektet med viden fra mange års investeringer med dansk erhvervsliv i Kina og risikovillig kapital til finansieringen.

My best friend Andersen er et meget spændende projekt, der både kommercielt og kulturelt kan vise sig at få stor betydning for Danmark og dansk erhvervsliv, fordi det giver en god platform for at eksponere danske kompetencer indenfor filmindustrien til det kinesiske marked, og fordi filmen kan skabe nye forbindelse mellem danske og kinesiske virksomheder, siger Anders Nellemose, Investment Director i IFU.

– Vi er glade for, at kunne bidrage med risikovillig kapital og viden fra mere end 130 investeringer med danske virksomheder i Kina og ser frem til at se resultatet af vores fælles indsats, siger Anders Nellemose.

Filmen vil blive optaget i H.C. Andersens fødeby Odense og i Kina. Det forventes, at optagelserne af filmen går i gang i august 2016.